Προσωπικό το στοίχημα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το χαμόγελο στα χείλη και με ομαδικό πνεύμα μπαίνει πάντα μέσα στο γήπεδο ο Σάκης Ψάρρας. Ο βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού, που ακόμα και στις πιο δύσκολες αγωνιστικές στιγμές της ομάδας του εμψυχώνει τους συμπαίκτες τους, πρόσθεσε προχθές στη συλλογή του το 5ο τρόπαιο της καριέρας του. Οταν πατάει στα ταραφλέξ ή για να εκτελέσει ένα σερβίς ή για να βοηθήσει στην πάσα δίνει την εικόνα ανθρώπου – ελατήριο. Η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αποτελούσε ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο.

«Ηταν σημαντικό να επιστρέψω πρωταθλητής όπως ήμουν όταν έφυγα για την Ιταλία. Από τους πέντε τίτλους αυτοί που πήρα με τον Παναθηναϊκό ήταν οι καλύτεροι. Είχαν ένταση. Θα πω κάτι που μπορεί να ακουστεί εγωιστικό όσο είμαι στην ομάδα δεν θα χάσουμε πρωτάθλημα», μας λέει ο πρωταθλητής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν έπαψε ούτε ένα λεπτό να αμφιβάλει ότι οι «πράσινοι» θα πρωταγωνιστούσαν:

«Πίστευα 100% στις δυνατότητές μας. Οταν έβλεπα τη δουλειά που γινόταν από τον προπονητή ήμουν σίγουρος ότι στα πλέι οφ η απόδοσή μας θα ήταν διαφορετική. Ακόμα και όταν χάσαμε το κύπελλο δείξαμε τι σημαίνει ομάδα. Ο Βέμπερ με τις συνεχείς αλλαγές δημιουργεί ένα νέο μοντέλο. Στην αρχή ξένιζαν, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι εκεί ήταν η δύναμη μας».

Ονειρο του προέδρου του ΠΑΟ, Βλάση Σταθοκωστόπουλου, είναι να φέρει στην Ελλάδα το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο άραγε απέχει μια ελληνική ομάδα από αυτό; «Από ό,τι φάνηκε από τον Ηρακλή δεν απέχουμε πολύ. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας παίζουν σε ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα. Επειδή βλέπω τι δουλειά γίνεται στον Παναθηναϊκό εάν τα πράγματα μείνουν ως έχουν του χρόνου θα φτάσουμε πολύ κοντά», υπογράμμισε ο 31χρονος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να μείνω σε αυτήν την ομάδα για πολλά χρόνια ακόμη και να πανηγυρίσω και άλλους τίτλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή