Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

CORRIERE DELLA SΕRΑ

Αποκαλυπτικές υποκλοπές

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές, που ξεσκέπασαν το σκάνδαλο της Γιουβέντους, «έπιασαν» και κάποια στελέχη της Μίλαν. Στις 19 Απριλίου 2005, ο παράγοντας της Μίλαν Λεονάρντο Μεάνι μιλάει στον τηλέφωνο με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο αντιπρόεδρος φέρεται να τον ρωτάει αν μίλησε με τους υπευθύνους για τον ορισμό της διαιτησίας. Ο Μεάνι του απαντά θετικά και του τονίζει ότι μίλησε και με τον Μπέργκαμο (που όριζε διαιτητές) και με τον Ματσέι (που όριζε επόπτες) και ότι για τον αγώνα με την Κιέβο, επόπτης θα ήταν ο Πουλίσι. Ο Γκαλιάνι γνώριζε λοιπόν με ποιον τρόπο μπορεί να πετύχει τον ορισμό διαιτητών που να ευνοούν τη Μίλαν. Το πόσο έντονες ήταν οι πιέσεις από την πλευρά της Μίλαν φαίνεται από τη συνομιλία του Μεάνι (της Μίλαν) με τον Ματσέι (υπεύθυνο για τον ορισμό εποπτών) στις 17 Απριλίου 2005, μετά τον αγώνα Σιένα – Μίλαν, που έληξε 2-1. Ο παράγοντας της Μίλαν παραπονιέται για τον επόπτη Μπαλιόνι που έβγαλε άκυρο ένα γκολ. «Τι στο διάβ… Αυτόν εγώ δεν τον θέλω. Ποτέ δεν τον ζήτησα, ποτέ δεν τον ήθελα. Τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ε. Μη γίνουν λάθη γιατί ο Γκαλιάνι είναι εκτός εαυτού. Να τους πεις να είναι πολύ προσεκτικοί από τώρα ώς το τέλος του καμπιονάτο, την Τετάρτη φροντίστε να μας στείλετε δύο ξύπνιους». Επειτα από λίγα λεπτά ακολουθεί νέο τηλεφώνημα. «Προσέξτε», λέει ο Μεάνι, «προσέξτε γιατί είναι παρά πολύ εκνευρισμένος, στείλτε μας κόσμο γιατί αλλιώς… στείλτε και σ’ εμάς, όχι μόνο στο Τορίνο, κατάλαβες;» Ο υπεύθυνος για τους επόπτες δέχεται: «Ναι, όχι, όχι, όχι, όχι, θα σου στείλω, αυτό έλειπε».

LΕ ΜΟΝDΕ

Εθνική Ελπίδων Γαλλίας

Τέλεια προς το παρόν εμφάνιση πραγματοποιεί η Εθνική Ελπίδων ποδοσφαίρου της Γαλλίας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2006. Κερδίζοντας τους Πορτογάλους στον πρώτο αγώνα με 1-0, το εθνικό συγκρότημα της Γαλλίας στη συνέχεια εξασφάλισε σχεδόν την πρόκριση στην τελευταία φάση επικρατώντας των Γερμανών με 3-0. Πριν από τον τελευταίο αγώνα με τη Σερβία-Μαυροβούνιο, οι Γάλλοι παίκτες προηγούνται πλέον με τρεις βαθμούς έναντι των Γερμανών και των Σέρβων, και έξι έναντι των Πορτογάλων, οι οποίοι έχουν ήδη αποκλειστεί. Εκτός αυτού η διαφορά των τερμάτων δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα στους Γάλλους. Την περασμένη Πέμπτη, μετά την έναρξη του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου η Γερμανία αποδείχθηκε επικίνδυνη στα μακρινά σουτ, οι Γάλλοι εκμεταλλεύθηκαν δύο στημένες φάσεις φάουλ για να κάνουν τη διαφορά. Στο πρώτο, το χτύπημα φάουλ του Σιναμά-Πονγκόλ λίγο πριν από το ημίχρονο καρφώθηκε κατευθείαν στα δίχτυα. Το δεύτερο, το φάουλ του Γκουρκάφ, το οποίο έδιωξε ο Γερμανός τερματοφύλακας Ρένσινγκ, έδωσε την ευκαιρία στον Γκουφράν να σκοράρει από κοντά. Τέλος, ο Ρίο Μαβούμπα ολοκλήρωσε τον γαλλικό θρίαμβο. Ξεκινώντας από απόσταση περίπου 50 μέτρων από το αντίπαλο τέρμα, ντρίμπλαρε όλη την άμυνα, η οποία είχε εμφανώς χαλαρώσει και στη συνέχεια ξεγελώντας τον Ρένσινγκ σημείωσε το 3-0, 15 λεπτά πριν από τη λήξη του κανονικού αγώνα. Οι Ελπίδες θα διεκδικήσουν την τελευταία τους νίκη την Κυριακή, μία ημέρα μετά τον φιλικό αγώνα της Εθνικής Γαλλίας των ανδρών με το Μεξικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντιάλ. Εφόσον προκριθούν οι Ελπίδες θα θέλουν μόλις δύο νίκες για την κατάταξη του τίτλου.

LΕ FΙGΑRΟ

Νέο ξεκίνημα

Η νέα πολιτική της γαλλικής ομοσπονδίας τζούντο, αλλά και του προέδρου της Ζαν-Λικ Ρουζέ, για το ανώτατο επίπεδο πρωταθλητισμού, αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες τζούντο, που ξεκίνησαν χθες στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Η νέα τεχνική διευθύντρια, Μπριζίτ Ντεϊντιέ, αποφάσισε να ανατρέψει τις συνήθειες για να αλλάξει ριζικά μια νικηφόρα ομάδα. Η απόφασή της αυτή πηγάζει από την πρόθεσή της να μην αφήσει την εθνική τζούντο να «αποκοιμηθεί», μετά τα καλά αποτελέσματα που έφερε στο Παγκόσμιο του Καΐρου τον περασμένο Σεπτέμβριο, με επτά μετάλλια. Στόχος αυτής της ριζικής μεταρρύθμισης, που άρχισε με την απομάκρυνση του παλαιού προπονητικού τιμ, έχει ένα στόχο: τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. «Η ήττα απαγορεύεται στο Πεκίνο», δήλωσε η Ντεϊντιέ, υπονοώντας την κακή εμφάνιση της εθνικής στην Αθήνα του 2004, με ένα μόνο μετάλλιο, κι αυτό αργυρό. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι προτεραιότητες της εθνικής Γαλλίας άλλαξαν. Παρ’ ότι η έμφαση στην άριστη φυσική κατάσταση παραμένει, αυτή πήρε δεύτερη θέση, πίσω από άλλα ταλέντα, όπως την ευρηματικότητα και την τεχνική κατάρτιση. «Επιθυμούμε να αναπτύξουμε ένα επιθετικό τζούντο, που δεν θυμίζει σε τίποτα την πάλη», εξηγεί η Ντεϊντιέ. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ομοσπονδία δεν αναμένει θαύματα στους Πανευρωπαϊκούς. Η θέλησή της είναι, όμως, τέτοια που η πορεία της προς το Πεκίνο μπορεί να αποδειχθεί εντυπωσιακή.

ΜΙRRΟR.CΟ.UΚ

Ο Μπάτον ψηφίζει Μπέκαμ

Ο Βρετανός οδηγός αγώνων της Φόρμουλα 1, Γένσον Μπάτον, είπε προχθές ότι η πολυτελής αποχαιρετιστήρια φιέστα που οργάνωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, εν όψει της μετάβασής του στο Μουντιάλ της Γερμανίας, ενισχύει τις πιθανότητες νίκης της Εθνικής Αγγλίας. Ο οδηγός της Honda ήταν μία από τις δεκάδες διασημότητες που προσεκλήθησαν στη μεγάλη γιορτή, που κόστισε πάνω από 800.000 ευρώ και έγινε στην έπαυλη του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Χέρτφορντσερ της Αγγλίας. Ο Μπάτον παραδέχθηκε μάλιστα ότι η Εθνική Αγγλίας έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να επιστρέψει με το τρόπαιο στις αποσκευές της, από ό,τι ο ίδιος στο Γκραν Πρι του Μονακό αυτή την Κυριακή. Ο Μπάτον, που ήλθε δεύτερος στη διοργάνωση, πριν από δύο χρόνια, προτίμησε να μην αυξήσει τις προσδοκίες του αγγλικού κοινού. «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμαστε στην προηγούμενη κούρσα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε καλύψει ακόμη τη διαφορά που μας χωρίζει από τις Ferrari και Renault. Μας κέρδισαν με ένα ολόκληρο λεπτό στη Βαρκελώνη. Αυτό σημαίνει ένα δευτερόλεπτο για κάθε γύρο. Ολα μπορούν, όμως, να συμβούν στο Μονακό. λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πίστας», είπε ο Μπάτον.

LΟS ANGELES ΤΙΜΕS

Πολλά εμπόδια

Η ομαδα χόκεϊ επί πάγου των Μάιτι Ντακς του Λος Αντζελες πρέπει να νικήσει απόψε τους ισχυρούς και γεμάτους αυτοπεποίθηση Οϊλερς του Εντμοντον, εάν θέλει να συνεχίσει στα πλέι οφ της Δυτικής Περιφέρειας της αμερικανικής ομοσπονδίας του χόκεϊ NHL. Οι Ντακς θα πρέπει να παίξουν με νηφαλιότητα κατά των Καναδών αντιπάλων τους, οι οποίοι ειδικεύονται στο να εκνευρίζουν τις ομάδες που βρίσκουν απέναντί τους. Οι Ντακς έχουν, όμως, ένα κρυφό χαρτί: την επιθετική μανία του Ζαν-Σεμπαστιέν Γκιγκέρ, ο οποίος έχει διαπιστώσει και κατά το παρελθόν ότι ο σκληροτράχηλος Ρώσος τερματοφύλακας των Οϊλερς, ο Ιλια Μπριζγκάλοφ, δεν είναι αήττητος. Οι Ντακς θα πρέπει να θυμηθούν τον τρόπο που έπαιξαν κατά των Φλέιμς και να εφαρμόσουν την ίδια τακτική κατά των Καναδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή