Η ΕΟΑΒ ενημέρωσε τον κ. Κάρολο Παπούλια

Η ΕΟΑΒ ενημέρωσε τον κ. Κάρολο Παπούλια

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται να ησυχάσει η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) αν δεν δικαιωθεί στο θέμα του ολυμπιακού γυμναστηρίου του αθλήματος, στη Νίκαια, για το οποίο ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, ανακοίνωσε ότι παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Χθες η ΕΟΑΒ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην πρόεδρο της Βουλής, Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέκο Αλαβάνο, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο. Ανάλογη επιστολή θα σταλεί σε όλους τους Ελληνες βουλευτές και στους ευρωβουλευτές.

Η ΕΟΑΒ τονίζει ότι το γυμναστήριο κατασκευάστηκε για να υπηρετήσει τις ανάγκες της άρσης βαρών. Πρόκειται για εξειδικευμένη εγκατάσταση, που είναι γνωστή διεθνώς για το υψηλό επίπεδο των αθλητικών υπηρεσιών της. Προβλέπει δε ότι η μετατροπή της σε πανεπιστήμιο θα δυσφημήσει την Ελλάδα για την προχειρότητα του σχεδιασμού και την αλόγιστη δαπάνη κονδυλίων. «Σε περίπτωση μετατροπής της σε πανεπιστήμιο ο Ελληνας φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί με το ολικό ξήλωμα της εγκατάστασης, για την οποία δαπανήθηκαν 49 εκατ. ευρώ», τονίζεται. Αναφέρει ότι η ομοσπονδία κατέθεσε στην «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» ρεαλιστική μελέτη βιωσιμότητας, που έχει τέσσερις τομείς: εμπορική διαχείριση, εκπαίδευση – αθλητισμός – πολιτισμός, άρση βαρών και ξενοδοχειακή υποδομή. Η ΕΟΑΒ ζητεί την υποστήριξη των πολιτικών και παρακαλεί να συναντηθούν με το προεδρείο της ομοσπονδίας για να συζητήσουν το θέμα.

– Κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρία Πιπιλιαρίδου (48 κ.) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων, που γίνεται στην Κίνα. Κατετάγη 10η σε όλα με 138 κ. στο σύνολο, 63 κ. στο αρασέ και 75 κ. στο επωλέ ζετέ. Η Κινέζα Τανγκ Φαλιάν νίκησε στο ζετέ (100 κ.) και στο σύνολο (175) και η Ιταλίδα Παλιάρο στο αρασέ, με 80 κ. Σήμερα στα 69 κ. εφήβων θ’ αγωνισθεί ο Βλαδίμηρος Λαζαρίδης. Τα χρυσά μετάλλια στα 53 κ. πήραν οι Τσαλιπάι (Ταϊλάνδη) με 207 κ. στο σύνολο και 115 στο ζετέ και η Ζούο Μενγκσία (Κίνα) στο αρασέ, με 93 κ. Στα 56 κ. εφήβων κυριάρχησε ο Κινέζος Λι Τσεν με 286 (131-155).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή