Μαρούσι – Αρης για τα σαλόνια της Ευρώπης

Μαρούσι – Αρης για τα σαλόνια της Ευρώπης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μικρός τελικός και η κατάκτηση της 3ης θέσης αποκτούν, πάλι, αξία και κίνητρο για τις ομάδες του Αμαρουσίου και του Αρη που θα βρεθούν αντιμέτωπες στην διεκδίκηση της συμμετοχής στην επόμενη Ευρωλίγκα.

Με το Μαρούσι να έχει το πλεονέκτημα έδρας, η σειρά του μικρού τελικού θα κριθεί στις 3 νίκες και η αρχή θα γίνει αύριο, στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Μπορεί το Μαρούσι να αποκλείστηκε από τον τελικό, αλλά προχωρά με… κεκτημένη ταχύτητα στον μικρό τελικό, ενώ ο Αρης που βρισκόταν στην αναμονή δέκα ημερών δηλώνει έτοιμος για τον μεγάλο στόχο της Ευρωλίγκα.

Αντίθετα, στο Μαρούσι κυριαρχεί διαφορετική νοοτροπία, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Καράγκουτης: «Δεν παίζουμε με αυτοσκοπό τη θέση στην Ευρωλίγκα, αλλά για την τιμή της ομάδας μας και για τη χαρά του παιχνιδιού. Για εμάς κάθε παιχνίδι και κάθε σειρά έχει την ίδια σημασία. Θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να παίζουμε το μπάσκετ που μπορούμε και να προσπαθούμε να κερδίζουμε είτε αγωνιζόμαστε εντός είτε εκτός έδρας».

Για τον Αρη, απαιτείται η ανατροπή του πλεονεκτήματος του Αμαρουσίου, με μια νίκη στην Αθήνα, καθώς οι Θεσσαλονικείς πιστεύουν ότι στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο είναι το φαβορί για δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

– Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Μπο Γιόχανσον, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, πριν από τη συζήτηση που θα έχουν με τον αρμόδιο επίτροπο αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες.

Οι πρόεδροι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μπάσκετ ζητούν από την Ε.Ε. την αναγνώριση του ρόλου του αθλητισμού ως κοινωνική έκφραση που θα προστατεύεται από σκάνδαλα τζόγου και ντόπινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή