Μετάλλιο «βλέπει» ο Παπαθανασίου

Μετάλλιο «βλέπει» ο Παπαθανασίου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Ο περσινός δευτεραθλητής κόσμου στα σκάφη Φινν και κάτοχος τριών χάλκινων παγκόσμιων μεταλλίων, Αιμίλιος Παπαθανασίου, πήρε την 1η θέση στο Γιουρολύμπ του Μέντεμπλικ (Ολλανδία), που έχει τον ανώτατο βαθμό δυσκολίας των ανάλογων αγώνων και στο οποίο πήραν μέρος σχεδόν όλοι οι αθλητές που από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου, στο Σπλιτ (Κροατία), θα διεκδικήσουν τα μετάλλια στο πρωτάθλημα κόσμου. Ο Αιμίλιος δεν είχε πάει πολύ καλά σε κάποιους πρόσφατους αγώνες, γιατί, όπως είχε διευκρινίσει, δοκίμαζε καινούργια πανιά. Το «πείραμα» απέτυχε, οπότε, όπως μας είπε χθες, θα αγωνίζεται με τα παλιά του πανιά. «Θα ψάξω μόνο για καινούργιο άλμπουρο, το οποίο θα δοκιμάσω στο Σπλιτ, όπου θα πάω για περίπου 20ήμερη προετοιμασία, από τις 6 Ιουνίου. Αν δεν με βολέψει, τότε θα αγωνισθώ με το παλιό. Στο Σπλιτ πάω και για να συνηθίσω τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο μοιάζουν με αυτές που θα επικρατούν στους αγώνες», λέει. Στο Γιουρολύμπ, που ήταν κάτι σαν γενική δοκιμή για το πρωτάθλημα κόσμου, πήραν μέρος 72 αθλητές και, όπως επισημαίνει ο Παπαθανασίου, από τους κορυφαίους έλειπε μόνο ο Βρετανός ολυμπιονίκης Μπεν Εϊνσλι.

Β Ο Σίλερ είχε γράψει ποίημα αφιερωμένο στον τύραννο της Σάμου, τον 6ο π.Χ. αιώνα, Πολυκράτη. Γενέτειρα του περίφημου Γερμανού ποιητή είναι το Μάρμπαχ. Η Σάμος και το Μάρμπαχ θα αδελφοποιηθούν κατά τη διάρκεια του «Ράλι Αιγαίου 2006», όταν τα πληρώματα θα «πιάσουν» στη Σάμο. Θα είναι η σύζευξη πολιτισμού και αθλητισμού. Το εφετινό ράλι θα αρχίσει στις 14 Ιουλίου και θα έχει έναν μεγάλο χορηγό: τη Mercedes Benz Ελλάς. Η εταιρεία θα συνεργασθεί κατ’ αρχήν για δύο χρόνια με τον Πανελλήνιο Ομιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Γιάννης Μαραγκουδάκης, και ο γενικός διευθυντής της Mercedes Benz Ελλάς, Αλεξάντερ Πάουφλερ, εξέφρασαν την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα επεκταθεί.

Ο κ. Μαραγκουδάκης τόνισε ότι στην περιφέρεια παραμένει η έλλειψη υποδομών για μεγάλους αγώνες. Είπε πως επιθυμία των οργανωτών είναι το Ράλι να τραβήξει όσο μπορεί το διεθνές ενδιαφέρον και σε αυτό θα βοηθήσει και η συνεργασία με την εταιρεία. «Μαζί της θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή