Στο χειρουργείο αντί του βάθρου οι αθλητές

Στο χειρουργείο αντί του βάθρου οι αθλητές

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σοβαροί τραυματισμοί του «ασημένιου» ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη (+84 κ.) και του Γκόλτσιου (78) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τάε κβον ντο (Βόννη) έφεραν σε δεύτερη μοίρα τα χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν οι Γιάννα Κουτσού (46), Ηλίας Μιχαηλίδης (51) και Φωτεινή Μπίρμπα (51 κ.).

Εικόνες Σίδνεϊ ήρθαν στη μνήμη του Νικολαΐδη όταν, κατά τη διάρκεια του αγώνα του με αντίπαλο τον Ιταλό Μπαζίλε, το πόδι του βρήκε στον αγκώνα του αντιπάλου του και έπαθε κάταγμα στο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού. Ο Νικολαΐδης εθεωρείτο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία του. Χθες, αργά το απόγευμα, αναμενόταν να υποβληθεί σε επέμβαση. Στο χειρουργείο νοσοκομείου της Βόννης βρέθηκε ο Γκόλτσιος. Ο αθλητής των 78 κ. έπεσε στο έδαφος και έσπασε το χέρι του. Η «ασημένια» ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ελλη Μυστακίδου, σε αγώνα για το β΄ γύρο της κατηγορίας των 67 κ. ηττήθη από τη Σουηδέζα Πέρσον και έμεινε εκτός βάθρου από πολύ νωρίς. «Δεν ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτοί οι αγώνες, ενώ ξεκίνησαν με διακρίσεις, ολοκληρώθηκαν με άσχημο τρόπο καθώς τραυματίστηκαν τα παιδιά», μας είπε η αθλήτρια.

Μακριά από το βάθρο

Με άδεια τα χέρια επέστρεψαν από το Τάμπερε της Φινλανδίας οι αθλητές μας του τζούντο. Κανένα από τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ανδρών δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο. Ακόμα και ο «χρυσός» ολυμπιονίκης της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης, έχασε και αποκλείστηκε νωρίς με αποτέλεσμα να καταλάβει την 9η θέση. Αντίθετα, κοντά στη διάκριση βρέθηκε ο Μιχαήλ Αλεξιάδης.

Ο αθλητής που πήρε μέρος στο τουρνουά εφήβων / νεανίδων, στο Σζιρκ της Πολωνίας, επικράτησε του Σλοβένου Γιαν Ρατέι, του Ιταλού Λούκα Μάρμο, αλλά οι ήττες από τους Γερμανούς Αντρε Μπρέιτμπαρτ και Τομπίας Ενες τον «έστειλαν» στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή