ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ

Τώρα θέλει κι άλλον τίτλο στο Παγκόσμιο

«Χάλκινος» ολυμπιονίκης, πρωταθλητής κόσμου και τώρα νικητής σε αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου. Ο Βασίλης Πολύμερος στο Μόναχο νίκησε στο σκιφ ελαφρών βαρών και έγινε ο πρώτος Ελληνας που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο. «Στο παρελθόν είχα κατακτήσει δύο φορές ασημένιο μετάλλιο και είχα πεισμώσει. Στη συνέχεια θα διεκδικήσω το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Ο μεγάλος στόχος μου, όμως, είναι ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Αγγλία από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου», δήλωσε.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ

Τον κέρδισε η οικογένεια

Χατζηθεοδώρου, Δεληγιάννης και τώρα ο Αντώνης Βλοντάκης. Ενας ένας από τους παίκτες της «παλιάς φρουράς» του πόλο δηλώνουν ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν μπορούν να συνεχίσουν με την εθνική ομάδα. Ελπίδες επανόδου, πάντως, υπάρχουν για τον Χατζηθεοδώρου. Ο Βλοντάκης αιφνιδίασε και τον ομοσπονδιακό προπονητή Αλεσάντρο Καμπάνια, που εξέφρασε την κατανόησή του για την απόφαση. «Το ανακοίνωσα τώρα, διότι ήθελα να προσπαθήσω να συνδυάσω και την Εθνική και την οικογένεια. Ομως, κέρδισε η οικογένεια. Εχω δύο κόρες, 18 και 6 μηνών, δεν μπορώ ν’ αφήσω μόνη της τη γυναίκα μου να τρελαθεί. Τις νύκτες δεν κοιμόμαστε. Στην Εθνική δεν θέλω να είμαι ωσεί παρών και να παίζω μόνο με τ’ όνομά μου», μας είπε.

ΤΕΝΙΣ

Εκτός η Δανιηλίδου

Σύντομη ήταν η παρουσία της Λένας Δανιηλίδου στο απλό του Ρολάν Γκαρός. Η Ελληνίδα τενίστρια έχασε από τη Γιαπωνέζα Αϊ Σουγκιγιάμα με 7-6, 0-6, 3-6.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ο τίτλος στον Πανελλήνιο

Ο Πανελλήνιος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, αφού επικράτησε του Αθηναϊκού με 34-28, στον τρίτο τελικό των ανδρών, που διεξήχθη στον Βύρωνα. Ο Φίλιππος Βέροιας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αφού κατέκτησε την 3η θέση, επικρατώντας με 29-27 του ΑΣΕ Δούκα. Ο ΑΣΕΔ και ο ΠΑΟΚ θα μετάσχουν στο Τσάλεντζ καπ.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Πήραν βαθμούς οι Ελληνες

Επιτέλους, πήραν βαθμούς οι Ελληνίδες και οι Ελληνες σε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου. Στο γκραν πρι του Σίδνεϊ στο ξίφος μονομαχίας, η Δ. Μαγκανουδάκη κατετάγη 15η, στις 66, και η Γιάννα Χρήστου 21η. Στο κύπελλο της Σόφιας, τέσσερις, από τους επτά, σπαθίστες μας βαθμολογήθηκαν. Οι Μ. Πρεβένιος (22ος στους 55), Κ. Μανέτας (26ος), Ν. Χήρης (31ος) και Γ. Τσουρούτας (32ος).

ΚΑΝΟ – ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ

Ξεχώρισε η Φερεκίδου

Μόνο η Μαρία Φερεκίδου κατόρθωσε να «φανεί» από τους Ελληνες που πήραν μέρος στον αγώνα του κυπέλλου Κόσμου κανό – καγιάκ σλάλομ, ο οποίος έγινε στο Ελληνικό. Προκρίθηκε στον ημιτελικό του καγιάκ και κατετάγη 23η. Οι νικητές: Καγιάκ ανδρών: Μολμέντι (Ιταλία), γυναικών: Χιλγκέρτοβα (Τσεχία), κανό ανδρών: Μάρτικαν (Σλοβακία), διπλό κανό ανδρών: Πάβολ και Πέτερ Χόχσορνερ (Σλοβακία).

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Δύο ασημένια για Ελληνες

Δύο ασημένια μετάλλια συνέλεξαν οι Ελληνες στο πυγμαχικό πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ενωσης ανδρών που έγινε στο Πετς της Ουγγαρίας. Τα πήραν ο Θεόδωρος Παπαζώβ στα 57 κιλά και ο Τάσος Μπερδέσης στα 75.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ

Τρία μετάλλια στις ΗΠΑ

Τρία μετάλλια ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας θαλασσίου σκι στο US Masters. Στο άλμα γυναικών η Αγγελική Ανδριοπούλου πήρε το ασημένιο μετάλλιο και η Μαρία Βιμπρανιέτσοβα το χάλκινο. Η Ευδοκία Λιάκου κατέκτησε το χρυσό στο σλάλομ των τζούνιορ.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Οι νέοι πρωταθλητές

Πρωταθλητές Ελλάδος στις καταδύσεις νέων (Α΄ κατηγορία) και εφήβων / νεανίδων (Β΄) αναδείχθηκαν οι: Α΄: 1 μ. Τζίφας (Νηρέας Χαλ.) – Δραζίνου (ΔΑΣ Δραπετσώνας). 3 μ.: Παπαρούνας (ΔΑΣΔ) – Δραζίνου. Β΄: 1 μ.: Κουτρομάνος (ΝΟΒΑ) – Σκουλά (ΔΑΣΔ) 3 μ.: Κουτρομάνος – Σκουλά. Σταθερά: Σκουλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή