«Κίτρινη κάρτα» από τον Μπλάτερ

«Κίτρινη κάρτα» από τον Μπλάτερ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετριξε τα δόντια αλλά δεν έβγαλε… νύχια ο Ζεπ Μπλάτερ κατά τη συνάντηση που είχε χθες αρχικά μόνο με τον Γιώργο Ορφανό και εν συνεχεία με την παρουσία και του Βασίλη Γκαγκάτση, με αφορμή τα γνωστά προβλήματα της Πολιτείας και της ΕΠΟ όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η συνάντηση κράτησε συνολικά πέντε ώρες και ήταν η πρώτη μεταξύ ενός προέδρου της FIFA και ενός εκπροσώπου του ελληνικού κράτους. Στο διά ταύτα και παρά τις περί του αντιθέτου «απειλές», δεν βγήκε η κόκκινη κάρτα για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όσες έχουν το δικαίωμα θα συμμετάσχουν κανονικά στην επόμενη περίοδο. Αφού πρώτα έγιναν οι αναμενόμενες… επιπλήξεις για τη μη ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν εδώ και χρόνια, αποφασίσθηκε να συζητηθούν τα προβλήματα χωρίς πιεστικά χρονοδιαγράμματα, με πυρήνα μια επιτροπή στην οποία θα μετάσχουν εκπρόσωποι της FIFA, της UEFA, της ελληνικής Πολιτείας και της ΕΠΟ.

Ο Ζεπ Μπλάτερ συναντήθηκε αρχικά μόνο με τον Γ. Ορφανό για περίπου μία ώρα και εν συνεχεία στο γραφείο του μπήκαν και ο Β. Γκαγκάτσης με τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ, Θ. Θεοδωρίδη. Ο υφυπουργός ανέλαβε τη δέσμευση ότι κατά τη Γ.Σ της ΕΠΟ, που θα γίνει την Παρασκευή, παρουσία και του εκτελεστικού γραμματέα της FIFA, Γιόζεφ Μιφσούντ, θα ψηφιστεί διάταξη που θα γίνει σε 20 μέρες νόμος του κράτους, με την οποία θα καθορίζεται ο «χώρος» ευθύνης και τα όρια στα οποία θα κινούνται η ΕΠΟ και η Πολιτεία. Επίσης, σε λίγες μέρες ο κ. Ορφανός θα στείλει επιστολή στον κ. Μπλάτερ, με την οποία θα επιβεβαιώνει ότι Πολιτεία και ΕΠΟ είναι σε διάλογο και πως ό,τι ψηφίστηκε στη Γ.Σ. θα γίνει νόμος του κράτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή