Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε ο Σεϊταρίδης

Ατλέτικο Μαδρίτης πήγε ο Σεϊταρίδης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτοικος Μαδρίτης θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, όχι όμως για να παίξει στη Ρεάλ, όπως ήταν το μεγάλο του όνειρο, αλλά για να φορέσει τη φανέλα της Ατλέτικο, της δεύτερης μεγάλης ομάδας της πόλης. Ο διεθνής άσος πήγε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις που θα γίνονταν για τη μεταγραφή του, με τη συνοδεία του μάνατζέρ του, Τζορτζ Μέντεζ, και την παρουσία δύο εκπροσώπων της Ντιναμό Μόσχας. Οι επαφές ήταν πολύωρες, σκληρές και καρποφόρησαν χθες το μεσημέρι, όταν κλήθηκε να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Λίγες ώρες αργότερα, η μεταγραφή του ανακοινώθηκε και επισήμως από τους «ροχιμπλάνκος».

Αν και δεν ανακοινώθηκε το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, το συνολικό κόστος ήταν αρκετά μικρότερο από το ποσό που δαπάνησε πέρυσι η μοσχοβίτικη ομάδα για να τον αποκτήσει από την Πόρτο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντιναμό θα εισπράξει 5 εκατ. ευρώ, τα μισά δηλαδή από τα 10 εκατ. ευρώ που είχε δώσει ένα χρόνο πιο πριν στην ομάδα της Πορτογαλίας. Η αμοιβή του Σεϊταρίδη θα είναι περίπου 1,5 εκατ. ετησίως, μικρότερη από τα δύο εκατ. ευρώ τον χρόνο που έπαιρνε από την Ντιναμό, αλλά αποδέχθηκε τη μείωση γιατί δεν είχε καμία διάθεση να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία.

Ο Σεϊταρίδης σε καμία περίπτωση δεν προσαρμόστηκε στη Μόσχα. Επαιξε ελάχιστα και τις περισσότερες φορές ήταν στον πάγκο ή εκτός 18άδας. Στην ανακοίνωση της Ατλέτικο, ο Γιούρκας χαρακτηρίζεται «ένας από τους καλύτερους πλάγιους μπακ της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια και ένας από τους κορυφαίους του θριάμβου της Ελλάδας στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία». Η ισπανική ομάδα απέκτησε από την Ντιναμό και τον Κοστίνια, συμπαίκτη του Σεϊταρίδη και στην Πόρτο! Αλλες φετινές μεταγραφές της είναι οι Σέρτζιο Αγκουέρο, Μαριάνο Πέρνια και Ζε Κάστρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή