ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βιεϊρά: Μπορεί το Κύπελλο η Γαλλία

Τα παθήματα της Γαλλίας στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς και στο Euro 2004, φαίνεται να έγιναν μάθημα στους «τρικολόρ», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πατρίκ Βιεϊρά στο προπονητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η εθνική ομάδα, λίγο έξω από το Παρίσι.

«Δεν είμαστε φαβορί, όπως η Βραζιλία, αλλά θεωρώ πως έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε πολύ μακριά. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορούμε να φτάσουμε ώς τον τελικό και να πάρουμε το Κύπελλο», επισήμανε ο άσος της Γιουβέντους. Οι αποτυχίες της Γαλλίας στην Απω Ανατολή και στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για τον Βιεϊρά: «Δεν θέλω να μιλάω για το παρελθόν. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά τώρα. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Πρόκειται για ένα νέο σύνολο, με αρκετούς νέους παίκτες. Κάνουμε μια νέα αρχή κι όλοι πιστεύουμε ότι θα στεφθεί με επιτυχία».

Ο Βιεϊρά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στη Γιουβέντους: «Ολοι θέλουμε να δούμε τι θα γίνει μετά όλα αυτά, αλλά δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω απ’ ό,τι οι δημοσιογράφοι».

Απαισιόδοξοι οι φίλαθλοι

Πάντως, οι Γάλλοι φίλαθλοι δεν συμμερίζονται την άποψη του Βιεϊρά, για την πορεία της Εθνικής τους. Μόνο το 15% πιστεύει πως μπορεί η παρέα του Ζιντάν να κατακτήσει το τρόπαιο. Από τους ερωτηθέντες της έρευνας το 51% πιστεύει ότι οι «τρικολόρ» θα προκριθούν στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Σε σχόλιό της η «Εκίπ» θεωρεί δικαιολογημένο το μικρό ποσοστό που συγκεντρώνει το ενδεχόμενο επιτυχίας στο Μουντιάλ αφού υπήρξαν οι αποτυχίες αυτής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και το Euro 2004, όπου οι «μπλε» δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τα «στέμματά» τους. Αντίθετα, η εφημερίδα τονίζει πως η αισιοδοξία για πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους «4» της διοργάνωσης (51% του συνόλου των ερωτηθέντων, 55% των ποδοσφαιρόφιλων) οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το 68% των Γάλλων έχει εμπιστοσύνη στον τεχνικό της Εθνικής, Ρεϊμόν Ντομενέκ. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο διάδοχος του Ροζέ Λεμέρ στον πάγκο των «τρικολόρ» «πιστώνεται» την πρόκριση των «μπλε» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας.