Δεν συγχωρούν τους διεθνείς οι ομογενείς

Δεν συγχωρούν τους διεθνείς οι ομογενείς

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, ο απόηχος από το φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με την Αυστραλία δεν έχει σβήσει ακόμα στη χώρα των «καγκουρό». Οι αναφορές των εφημερίδων είναι καθημερινές και ο καθένας αναλύει με τον δικό του τρόπο τη νίκη των Αυστραλών επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, σε σχέση με τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι περισσότερο ενθουσιώδεις πιστεύουν ότι αυτό το παιχνίδι έδειξε ότι η ομάδα τους έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι καλό στη Γερμανία, ενώ κάποιοι άλλοι δεν παρασύρονται από τη νίκη, θεωρώντας ότι η εθνική μας ομάδα έκανε… τουριστικό ταξίδι και δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Από την άλλη πλευρά, οι ομογενείς μας φέρουν βαρέως όχι τόσο την ήττα, όσο τη γενικότερη συμπεριφορά των διεθνών μας.

Ο Τύπος

Στον Τύπο της ομογένειας τα παράπονα δίνουν και παίρνουν. «Εμείς τρέχαμε όλη την εβδομάδα να τους συμπαρασταθούμε και αυτοί έφυγαν χωρίς καν να μας χαιρετήσουν. Δεν μας πίκρανε η ήττα αλλά η συμπεριφορά», γράφει εκπρόσωπος ομογενών φιλάθλων, πικραμένος γιατί κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο μόνο 2-3 παίκτες χαιρέτησαν τον κόσμο που τους χειροκροτούσε, παρά την ήττα και την κακή εμφάνιση. Οι υπόλοιποι έφυγαν χωρίς να αποχαιρετήσουν τους 55 χιλιάδες Ελληνες φιλάθλους.

Πικρόχολα σχόλια για την Εθνική μας κάνει και η εφημερίδα The Daily Telegraph του Σίδνεϊ: «Οποιαδήποτε σχέση της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης με την ομάδα που είδαμε στο γήπεδο MCG της Μελβούρνης θα ήταν συμπτωματική και μόνο στο όνομα. Στην πραγματικότητα, οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που ήλθαν στη Μελβούρνη ήλθαν για διακοπές και για να δουν τα ξαδέλφια τους από την Αυστραλία, όχι για να παίξουν ποδόσφαιρο επιπέδου. Ετσι, η νίκη της Αυστραλίας μάλλον χάνει την αξία της. Ηταν ομαδική, μαχητική, καλά οργανωμένη, αλλά της έλειπε ο αέρας της ομάδας που θα επιτύχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Αντιθέτως, η εφημερίδα The Age εξυμνεί την Ελλάδα: «Πώς μπορούμε να μην αγαπάμε τους Ελληνες; Εδωσαν στον δυτικό πολιτισμό τα αρχέτυπά τους, έναν προηγμένο πολιτισμό. Εδωσαν τη φιλοσοφία και είναι ένας από τους λαούς που δεν έχασε τους μύθους του. Το παιχνίδι δεν ήταν πόλεμος, δεν ήταν αρένα, δεν ήταν τόσο δραματικό όσο προσπάθησαν να το περιγράψουν. Γιορτή ήταν, χάρη στην ατμόσφαιρα που έφτιαξαν οι Ελληνες. Οι παίκτες τους έδειχναν ικανοί και πολιτισμένοι. Απλούστατα δεν έτυχε να σκοράρουν». Η Herald Sun είναι ακόμα πιο αισιόδοξη. «Το παιχνίδι με την Ελλάδα δείχνει τον σεβασμό και την πίστη του κόσμου σ’ αυτή την ομάδα που νίκησε άνετα την πρωταθλήτρια Ευρώπης», τονίζει η εφημερίδα, ενώ σαν κερασάκι στην τούρτα της αισιοδοξίας μοιάζουν οι δηλώσεις του (γεννημένου στην Αυστραλία) Γιώργου Σαμαρά: «Η Αυστραλία έχει την ποιότητα, τους παίκτες, τα γκολ και έναν άριστο προπονητή. Αν είναι 100% στη φόρμα της, έχει τη δύναμη να αφήσει έξω την Κροατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή