Πήρε Ουαντού, ψάχνει δεύτερο

Πήρε Ουαντού, ψάχνει δεύτερο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιχείρηση «δίδυμοι πύργοι» βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ολυμπιακό. Μετά το κλείσιμο του Αμπντεσλάμ Ουαντού, στο κέντρο της άμυνας, ο Τροντ Σόλιντ ρίχνει πλέον όλο το βάρος στο ποιος θα τον πλαισιώσει. Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά, όπως συμβαίνει πάντα στις μεταγραφικές περιόδους, ωστόσο, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να πορευθούν με το υπάρχον δυναμικό. Αλλωστε, ο Γιώργος Λούβαρης ενημέρωσε τον Γκαμπριέλ Σούρερ να φύγει για διακοπές, αλλά να μη μαζέψει τα πράγματά του.

Ο εκλεκτός του Νορβηγού τεχνικού φέρεται να είναι ο Μαρτσέλο Μπορντόν, ο οποίος ανήκει στη Σάλκε και, το βασικότερο, δεν είναι ελεύθερος. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά επειδή οι απαιτήσεις της ομάδας του ανέρχονται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια να αποκτηθεί ως δανεικός, με οψιόν αγοράς. Ο Μπορντόν αγωνίζεται από το 1999 στην Μπουντεσλίγκα, έως το 2004 στη Στουτγάρδη, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι βασικός με τη Σάλκε, έχοντας πέρυσι 27 συμμετοχές και δύο γκολ και φέτος 31 και δύο, αντιστοίχως.

Ωστόσο, στη λίστα του Σόλιντ υπάρχουν και άλλα ονόματα, όπως είναι των Σκιλασί, Πόλγκα, Σαϊντί, Ματίας Λέμαν, Ζακ Φατί και Λιλιάμ Τουράμ. Ο τελευταίος, που είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας και από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς της Ευρώπης, προτάθηκε από τον Κριστιάν Καρεμπέ. Ο 34χρονος Γάλλος αμυντικός, βασικός στη Γιουβέντους και στην εθνική ομάδα της χώρας του, πολύ δύσκολα θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι εξελίξεις στο σκάνδαλο στο ιταλικό ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστές στελέχη της Γιουβέντους, που ενδέχεται να επιφέρουν τον υποβιβασμό της «κυρίας». Βέβαια η ετυμηγορία αναμένεται να καθυστερήσει αρκετά, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως για τον Τουράμ θα ενδιαφερθούν ομάδες, τις οποίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οικονομικά οι νταμπλούχοι Ελλάδας.

Τις επόμενες ημέρες, ίσως και σήμερα, αναμένεται στην Αθήνα ο Ουαντού, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο, που θα του αποφέρει περίπου 600.000 ευρώ ετησίως. Ο Μαροκινός είναι το έκτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού μετά τους Ζεβλάκοφ, Νε, Μπούτινα, Μπόρχα και Ντομί. Το νέο απόκτημα των «ερυθρολεύκων» γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1978 στην περιοχή Κσαρ Ασκούρ του Μαρόκου. Εχει ύψος 1,90, βάρος 73 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του μέσου αμυντικού. Παράλληλα έχει 45 συμμετοχές και 2 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του. Εχει αγωνισθεί στις Νανσί, Φούλαμ και Ρεν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή