Πισω απο τις Καμερες

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύσεις Μπάγεβιτς

Βγήκε ο Μπάγεβιτς και ξεκαθάρισε ότι, ενώ άλλες χρονιές είχε μιλήσει με τον Παναθηναϊκό, αυτή τη χρονιά δεν ετέθη θέμα. Κι όμως, αυτή τη χρονιά με τόσα προβλήματα στο ξεκίνημά της για τους «πράσινους» είχε χαλάσει ο κόσμος από τα «αποκλειστικά» ρεπορτάζ και τις «καλά πληροφορημένες πηγές», που δεν μιλούσαν απλώς για επαφές του Παναθηναϊκού με τον Ντούσκο, αλλά για δεδομένη συμφωνία, είτε στη διάρκεια της περιόδου είτε μετά το τέλος της. Πέντε – έξι φορές είχε… απολυθεί ο Μαλεζάνι για να αναλάβει ο Μπάγεβιτς, αλλά να που και όταν έφυγε ο Ιταλός, άλλος ανέλαβε την ομάδα και όχι ο Ντούσκο. Κι αν δεν έφταναν οι διαψεύσεις με λόγια και έργα από τον Παναθηναϊκό, ήλθε τώρα ο ίδιος ο Σερβοέλληνας τεχνικός να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κατόπιν εορτής; Κατόπιν εορτής, βεβαίως, αλλά ποιος να τον κατηγορήσει γι’ αυτό; Και νωρίτερα να το έλεγε, τα «αποκλειστικά ρεπορτάζ» και οι «καλά πληροφορημένες πηγές» θα τον είχαν βάλει στη θέση του…

Σε νέο ρόλο ο πρόεδρος

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, έπειτα από χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον κλάδο των αθλητικών συντακτών, από τη θέση του προέδρου του συνδέσμου τους (ΠΣΑΤ), αποχωρεί. Δεν θα μείνει, όμως, μακριά από τα κοινά. Θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Πεύκης, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Εποχή». Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στα γραφεία του συνδυασμού (Χρυσοστόμου Σμύρνης 2), θα έχει την πρώτη επαφή με τους δημότες, σε ανοικτή ομιλία και συζήτηση, υπό το σύνθημα «Ελάτε να μιλήσουμε για την πόλη μας». Είναι πεποίθηση όλων μας εδώ στην «Καθημερινή» ότι, εφόσον εκλεγεί, θα τα καταφέρει και στα νέα καθήκοντά του.

Απλός θεατής

Ρόλο… θεατή θα έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής του μπιτς βόλεϊ, Μανώλης Ρουμελιώτης, εάν οι δύο γυναικείες εθνικές ομάδες των Καραντάσιου – Αρβανίτη, Κουτρουμανίδου – Τσιαρτσιάνη βρεθούν αντιμέτωπες σε κάποιο από τα διεθνή τουρνουά. Ο παλαιός αθλητής προπονεί και τα δύο ζευγάρια κι επειδή είναι αδύνατο να… κλωνοποιηθεί, θα θαυμάσει, χωρίς άγχος, το θέαμα από τις εξέδρες, βέβαιος ων, όπως είπε, ότι θα κάνουν το καλύτερο.Σπυρ. Σπαν.

Φεύγει… μένοντας

«Ναι μεν, αλλά…» για τις διαπραγματεύσεις και τις ζυμώσεις που γίνονται για την πώληση της ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος. Δηλαδή, «ναι μεν» ο Αχιλλέας Μπέος είναι κουρασμένος, κορεσμένος και θέλει να φύγει από τους «κυανέρυθρους» για να ξεκουρασθεί με την οικογένειά του, αλλά δεν θέλει και να αφήσει την προεδρική καρέκλα, γιατί η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ… «κενή», χωρίς τον Πανιώνιο. Και για το ποσό της συμφωνίας υπάρχει απόσταση, παρά τις βελτιώσεις που έχει κάνει ο Κώστας Τσακίρης, στο τελευταίο 3ήμερο. Δηλαδή, υπάρχει νούμερο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πωλητή, που πραγματικά θα τον… ξεκουράσει από τον Πανιώνιο και, στο συγκεκριμένο ποσό, η λογική του «φεύγω» μπορεί να επικρατήσει του συναισθήματος του «μένω». Δηλαδή, ο Μπέος λέει ότι θέλει να φύγει, αλλά θα το κάνει μόνον αν η προσφορά του Τσακίρη είναι ικανοποιητική για τον ίδιο και όχι για το μέγεθος της ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος. Κι ας πουλάει τον Πανιώνιο και όχι την Μπαρτσελόνα.

Ο φιλόδοξος Αναστασίου

Στην Ολλανδία θα κλείσει, εκτός απροόπτου, την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Αναστασίου. Ο 33χρονος επιθετικός συμφώνησε με τη διοίκηση της Σπάρτα Ρότερνταμ για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, παρά το γεγονός ότι η Ντεν Χάαγκ, τις τελευταίες ημέρες, είχε αποδυθεί σ’ ένα ασφυκτικό πρέσινγκ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ο Αναστασίου αποφάσισε ν’ αγωνιστεί στη δεύτερη μεγάλη ομάδα του Ρότερνταμ, μετά τη Φέγενορντ. Αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, ή έχει τύχει να συναναστραφούν μαζί του, καταλαβαίνουν από την πρώτη στιγμή το πάθος και τη θέληση για διάκριση που έχει. Προσωπικά, όταν ξεκίναγε την καριέρα του από την Πρέβεζα, το 1990, αλλά και όταν έφευγε από τον ΟΦΗ για την Αντερλεχτ, εννιά χρόνια μετά, δεν περιμέναμε ότι θα φθάσει σε αυτό το επίπεδο, ποδοσφαιρικά. Ωστόσο, όταν τον είδαμε και τον ακούσαμε, επί ολλανδικού εδάφους, να μας μιλάει για ποδόσφαιρο, αλλά και για τις φιλοδοξίες που έχει, τότε καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άνεργος (σε ανταγωνιστική ομάδα). Και είναι κρίμα που κάποιοι παίκτες, οι οποίοι δεν τα βρήκανε έτοιμα στο ποδόσφαιρο και χρειάστηκε να δουλέψουν πολύ, να μην έχουν φορέσει το εθνόσημο.

Ζάπινγκ για φανατικούς

Ούτε αντιεμπορικές, αλλά ούτε και οι καλύτερες δυνατές για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις είναι οι ώρες έναρξης των αγώνων του τελικού και του μικρού τελικού μπάσκετ. Με εξαίρεση την ερχόμενη Κυριακή, ο τελικός Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και ο μικρός τελικός Αμαρουσίου – Αρη έχουν κοινή ώρα έναρξης (19.00) που θα αναγκάσει τους περισσότερους τηλεθεατές να κάνουν ζάπινγκ, εφόσον ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ταυτόχρονη εξέλιξη των παράλληλων αγώνων. Θα μπορούσε ο μικρός τελικός να ήταν το τηλεοπτικό «ορεκτικό» και ο τελικός το «κυρίως πιάτο».

Καμία αποκάλυψη

«Αποκαλύψεις» δεν αναμένονται στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος. Δηλαδή θα ειπωθεί το «ήθελα να φύγω, αλλά δεν φεύγω τελικά, γιατί πού θα βρω καλύτερα»…

Ο ηθικός αυτουργός

«Καρτέρι» στον πρώην υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος, Κώστα Παπαδάκο, «έστησαν» χθες το πρωί δύο άγνωστοι και τον ξυλοκόπησαν, προκαλώντας μώλωπες στο δεξί μάτι και στο πρόσωπό του. Στη Νέα Σμύρνη, άπαντες απόρησαν για την επίθεση και κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί ποιος μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός. Σε κανέναν δεν πήγε το μυαλό, όσες σκέψεις και αν έγιναν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή