«Ξανασμίγουν» οι «αιώνιοι»…

«Ξανασμίγουν» οι «αιώνιοι»…

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, «ξανασμίγουν» από σήμερα το απόγευμα (19.00) στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, για να διεκδικήσουν την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για να αναδειχθεί ο νέος πρωταθλητής.

Το θέαμα μπορεί και να «θυσιαστεί» στον βωμό του σκοπού που «αγιάζει» την ομάδα, η οποία θα φτάσει στην πρώτη νίκη. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ολυμπιακό, θα έχει μόνο τη συμπαράσταση των δικών του οπαδών και φυσικά θέλει να παραμείνει αήττητος στην έδρα του. Υστερα από πέντε χρόνια, οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν σίγουρα τους τρεις πρώτους τελικούς που μπορεί να αυξηθούν σε πέντε, αν και οι δύο έδρες εξακολουθήσουν να είναι ακλόνητες, όπως συνέβη μέχρι σήμερα. Οι προπονητές των δύο φιναλίστ συμφωνούν πως πρωτίστως σημασία έχει η προστασία των τελικών από τον φανατισμό, που θα είναι έκδηλος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ.

«Πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα, ώστε το φίλαθλο κοινό να ευχαριστηθεί μια σπουδαία σειρά τελικών. Και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο, τον οποίο αντιμετωπίσαμε για τελευταία φορά πριν από πέντε χρόνια και έχω επισημάνει άπειρες φορές ότι το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τον ισχυρό και όχι τον όγδοο Ολυμπιακό!», σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν θέλει καν να σκέφτεται την παρεξήγηση με τον Λιθουανό ομόλογό του στην αναμέτρηση της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ.

«Θέλω τα πάντα σε αυτή τη σειρά να είναι φυσιολογικά. Αυτό συμπεριλαμβάνει όλα όσα εκτυλιχθούν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ, στους χώρους εκτός των γηπέδων, καθώς και στις σχέσεις των παικτών και των προπονητών. Σέβομαι αυτούς που με σέβονται και αν έλθει ο κόουτς να με χαιρετήσει, πολύ ευχαρίστως θα απλώσω και το δικό μου χέρι για να τον χαιρετίσω. Αλλωστε, έτσι λειτουργώ πάντοτε και ειλικρινά δεν θέλω να θυμάμαι εκείνο το συμβάν στον αγώνα του δεύτερου γύρου», κατέληξε ο Σέρβος προπονητής.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον του συναδέλφου μου. Τον σέβομαι πολύ ως προπονητή, εξάλλου, μετά το τέλος της συγκεκριμένης αναμέτρησης, εγώ δεν μίλησα για εκείνον αλλά για την κατάσταση που επικρατούσε στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ολα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν και η δική μου ευχή είναι να γίνουν όλα τέλεια. Να δείξουμε ότι πρέπει να προαχθεί το μπάσκετ και να δουλέψουμε όλοι γι’ αυτό. Και φυσικά να αναδειχθεί ο πρωταθλητής μέσα από δίκαιες διαδικασίες. Να επικρατήσει ο καλύτερος μέσα από… φερ πλέι», ευχήθηκε ο Γιόνας Καζλάουσκας, που έδωσε στον Παναθηναϊκό τον τίτλο του φαβορί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή