Η ελπίδα «έσβησε» στο 75΄ για Ανγκόλα

Η ελπίδα «έσβησε» στο 75΄ για Ανγκόλα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για λίγη ώρα η Ανγκόλα πίστεψε στο θαύμα, αλλά το γκολ του Μπαχτιαριζαντέχ στο 75΄ έβαλε τέλος στα όνειρά της. Μέχρι τότε, η ομάδα της Αφρικής ήταν μπροστά στο σκορ με το γκολ του Φλάβιο από το 60΄ και έψαχνε άλλα δύο γκολ για να ξεπεράσει το Μεξικό στην ισοβαθμία ή να πετύχαινε κι άλλα γκολ η Πορτογαλία απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιζε με δέκα και ρίσκαρε στην επίθεση. Τελικά, τα κομπιουτεράκια αποδείχθηκαν αχρείαστα. Το Ιράν ισοφάρισε σε 1-1, οπότε η δεύτερη θέση του ομίλου κρίθηκε στη διαφορά των βαθμών και όχι των τερμάτων. Οι Ιρανοί στάθηκαν καλύτερα στη Λειψία και είχαν πιο χτυπητές ευκαιρίες μέχρι να δεχθούν το γκολ. Δεν επηρεάστηκαν ψυχολογικά από το προβάδισμα του αντιπάλου, βγήκαν μπροστά, ισοφάρισαν και προσπάθησαν για το νικητήριο γκολ, που θα τους έδινε την τρίτη θέση του ομίλου. Η Ανγκόλα βασίστηκε πάλι στην καλή αμυντική λειτουργία της, πέτυχε το γκολ που της είχε λείψει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, δεν μπόρεσε όμως να το κρατήσει και να κυνηγήσει μέχρι τέλους το θαύμα. Το παιχνίδι ήταν σκληρό, με συνέπεια να γίνουν από νωρίς τρεις αναγκαστικές αλλαγές.

ΙΡΑΝ: Μιρζαπούρ, Μαχνταβίκια, Μπαχτιαριζαντέχ, Ρεζαεΐ, Ζαντί, Χασεμιάν (39΄ Χατιμπί), Νταεΐ, Κααμπί (67΄ Μπορχανί), Τεϊμουριάν, Νοσρατί (Σογιαεΐ), Μανταντσί.

ΑΝΓΚΟΛΑ: Ζοάο Ρικάρντο, Ζάμπα, Κάλι, Μιλού, Φιγκουεϊρέδο (73΄ Ρούι Μάρκεζ), Ακουα (51΄ Φλάβιο), Ματέους (23΄ Λοβ), Μεντόνκα, Ζε Καλάνκα, Λόκο, Ντελγκάδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή