Αρης: Η δύναμη της έδρας του

Αρης: Η δύναμη της έδρας του

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επανάκτηση της καταξίωσης του Αρη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έκανε ένα ακόμη βήμα με τη νέα νίκη των «κιτρινόμαυρων» στην 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, κόντρα στην Ζαλγκίρις (73-66). Ήταν δύσκολο έως και ανέφικτο για τη Ζαλγκίρις να πιστέψει ότι θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Με 6.500 οπαδούς στο πλευρό τους, οι παίκτες του Αρη, είχαν την κατάλληλη ώθηση σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να λυγίσουν την αντίσταση της λιθουανικής ομάδας, η οποία στηρίχτηκε μόλις σε δύο παίκτες της, τον Μότολα και τον Πόποβιτς για να απειλήσει τους γηπεδούχους. Η αμερικανική δύναμη του Αρη ήταν και πάλι παρούσα. Καστλ, Σκέιλς και Μάσεϊ, απέδειξαν και πάλι ότι έχουν βρει την κατάλληλη «χημεία» τους, αλλά και ότι αποτελούν την επιθετική «ατμομηχανή» της ομάδας του Αντρέα Ματσόν. Ο Αρης τήρησε με ευλάβεια τις αμυντικές αρχές του και περιόρισε σημαντικά τη Ζαλγκίρις, ενώ παράλληλα έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας το προβάδισμα και στα τρία, πρώτα δεκάλεπτα. Στην τελευταία περίοδο, ο Αρης «έδεσε» την τρίτη νίκη του στην Ευρωλίγκα και επιβεβαίωσε τη δύναμη της έδρας του.

Τα θεμέλια της νίκης έβαζε ο Καστλ με τρίποντο (67-58), ενώ οι Λιθουανοί μείωσαν εκ νέου, με τον Μπαγκάτσκις να παίρνει τάιμ-άουτ.

Δύο λεπτά πριν από το τέλος ο Πόποβιτς «τρόμαξε» με τρίποντο (67-63), αλλά ο Αρης επέμεινε με τους Καστλ και Σκέιλς, οι οποίοι έκαναν το 73-64.

ΑΡΗΣ: Καστλ 13 (1), Σιγάλας, Σεραπίνας 6 (21), Σκέιλς 20 (4), Καλαϊτζής 4 (1), Ηλιάδης, Γουίλκινσον 7, Φλέτσερ, Καραβανάς, Μάσεϊ 21, Γιαννούλης, Τσαλδάρης, Παντελιάδης, Αμπντούλ-Ραούφ 2.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Γκινεβίτσιους 3 (1), Μπερντ 4, Πετσιούκας, Μασιούλις 5, Καλνιέτις 4, Γιασικεβίτσιους, Μιλάκνις, Γιανκούνας 13 (1), Σιλίνσκις, Πένι 2, Πόποβιτς 15 (3), Μότολα 20 (1), Στίματς, Μασάδο.

– Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας ηττήθηκε από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, με 74-70 για τo Eurocup Γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή