Νίκησε Ντιναμό και… Ιβκοβιτς

Νίκησε Ντιναμό και… Ιβκοβιτς

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν… ευγενικός προς τον πρώην προπονητή του, Ντούσαν Ιβκοβιτς, αλλά ήταν πολύ αποφασιστικός για να δείξει ότι ξεπέρασε την πρόσφατη κρίση της προηγούμενης εβδομάδας, με τις δύο ήττες και επανήλθε δριμύτερος στην Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ντιναμό Μόσχας του Ιβκοβιτς, έφτασαν στην 5η νίκη τους και πέρασαν ξανά στην πρώτη θέση του ομίλου τους, εκμεταλλευόμενοι κατάλληλα, την προχθεσινή ήττα της Εφές, στην Κωνσταντινούπολη από την Κλιμάμιο. Ολα καλά για τον Ολυμπιακό; Σχεδόν. Ο Γκέρσον, μάλλον, άρχισε να αντιλαμβάνεται, αλλά και να πείθει τους παίκτες του να παίξουν καλή άμυνα, με αποτέλεσμα να είναι τα «αφεντικά» του αγώνα, έχοντας αυτοσυγκέντρωση και συνοχή στην αμυντική λειτουργία τους.

Ακόμα και στον λάτρη της άμυνας, Ντούσαν Ιβκοβιτς θα πρέπει να άρεσε σε μερικά διαστήματα του αγώνα, η αμυντική προσήλωση που είχαν οι γηπεδούχοι. Στην επίθεση, η επιστροφή του Χένρι Ντόμερκαντ, ύστερα από τον τραυματισμό που είχε στο παιχνίδι με τον Αρη, βοήθησε τα μέγιστα. Ο Πεν απέφυγε τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και ο Αντρια Ζίζιτς ήταν πολύτιμος κάτω από το καλάθι της ρωσικής ομάδας, με τους 22 πόντους που πέτυχε. Η Ντιναμό είναι, όντως, μια άπειρη ομάδα στην Ευρωλίγκα, όπως έλεγε ο Ιβκοβιτς και αυτήν την αδυναμία, την «πληρώνει» στα εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς έπρεπε για να νικήσει τον Ολυμπιακό να διαθέτει μεγαλύτερα διαστήματα της καλής απόδοσης της. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν το τελευταίο «χαρτί» τους στην 4η περίοδο, με τον Ντομάνι να είναι «ζεστός», τον Φώτση να συνεχίζει ακάθεκτος και τη διαφορά του σκορ να μειώνεται μέχρι τους 3 πόντους (67-64). Ο Μπουρούσης ήταν η ευχάριστη έκπληξη και έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ο Ζίζιτς ήταν άψογος και το τρίποντο του Χαρίση, ένα λεπτό πριν από το τέλος, απεσόβησε τη ρωσική «λαχτάρα». Σημασία για τον Ολυμπιακό, έχει η διατήρηση του αήττητου στο ΣΕΦ και επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες, ύστερα από την ελληνική τιμωρία που εξέτισε η ομάδα τους. Γιατί, η εξέδρα πάντα, έδινε και θα δίνει δύναμη στη συγκεκριμένη ομάδα…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πεν 14 (2), Παπαμακάριος 1, Ακερ 7 (1), Ζίζιτς 22 (1), Μπουρούσης 5, Χαρίσης 3 (1), Μπάρλος, Βασιλόπουλος 6, Στακ 2, Μουλαομέροβιτς 3 (1), Ντόμερκαντ 23 (4).

ΝΤΙΝΑΜΟ Μ: Εκέζιε 7, Πόποβιτς 14, Ιβάνοφ, Χάνσεν 13 (1), Κβοστόφ 2, Γκιλ 5 (1), Μπίκοφ 2, Μόνια 3 (1), Τρούσκιν 2, Ντομάνι 5 (1), Φώτσης 16 (2), Βασίλιεφ 4, Ρομανόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή