Σφράγισε την πρόκριση

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και άξιζε κάτι περισσότερο, ειδικά με την καλή του απόδοση στο β΄ ημίχρονο και το εκρηκτικό του φίνις, ο Παναθηναϊκός πήρε το μικρότερο κέρδος από το χθεσινό παιχνίδι με τη Ραπίντ Βουκ, στο παγωμένο ΟΑΚΑ. Μπροστά σε 20 χιλ. οπαδούς τους, οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τους Ρουμάνους κι αυτό μεταφράζεται σε «κλείδωμα» της πρόκρισης στη φάση των 32 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τη σειρά τερματισμού. Μετά το 0-0 στο παιχνίδι Μλάντα Μπόλεσλαβ – Παρί Σεν Ζερμέν, η ελληνική ομάδα είναι πολύ κοντά στην πρώτη θέση του ομίλου, ακόμα κι αν δεν πάρει τίποτα στο Παρίσι, με ένα πόντο όμως εκεί την εξασφαλίζει οριστικά. Στη χειρότερη περίπτωση, θα τερματίσει στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Το σουτ του Μάντζιου μόλις στο 1΄ (μπλόκαρε ο Μπέτε) έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει φουριόζος στο παιχνίδι, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο και έψαχναν για αρκετή ώρα την κόντρα, ελέγχοντας απόλυτα τα νώτα τους και φτιάχνοντας μια καλή ευκαιρία στο 17΄ με τον Ιβανσιτς, το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε και εξουδετερώθηκε από τον Μπέτε. Προοδευτικά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό του, βγήκε πιο θαρρετά μπροστά, είχε 2-3 καλές επιθέσεις που χάλασαν στην τελευταία πάσα και φάνηκε να ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι. Η Ραπίντ, γρήγορη και τεχνική ομάδα, προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια να ανοίξει την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά όσες σέντρες βγήκαν στην περιοχή, συρτές κυρίως, κόπηκαν από τον εξαιρετικό Μπίσκαν και τον Μόρις. Ο Νοτιοαφρικανός παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίος στο 42΄, όταν μπερδεύτηκε με τον Δάρλα και βγήκε μια… ασίστ στον Μολντοβάν, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Εμπέντε αλλά ο Δάρλας πρόλαβε και του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α΄ ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε άναρχο και αυτό το συνεχές πάνω κάτω, έδωσε μια άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Αυτός ο ρυθμός συνεχίστηκε και στο β΄ ημίχρονο, όπου το παιχνίδι τα είχε όλα εκτός από γκολ και πολλές μεγάλες φάσεις. Οι «πράσινοι» έβγαλαν αρκετές καλές επιθέσεις αλλά μέχρι το 75΄, πάντα κάτι πήγαινε λάθος στην τελική επιλογή και δεν έβγαινε (παρά τις υποσχέσεις) η μεγάλη φάση. Περίπου το ίδιο συνέβαινε και με τη Ραπίντ που είχε καλές επιθέσεις, χωρίς να τις κάνει ευκαιρίες, με εξαίρεση το σουτ (μόλις άουτ) του Ζίκου στο 58΄. Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, μετά το 75΄. Πήρε το κέντρο, βγήκε μπροστά και έκανε τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, οι δύο με τον Λεοντίου που (ειδικά στο β΄ ημίχρονο) έκανε σπουδαία εμφάνιση και δικαιούται τον τίτλο του ΜVΡ, με… ανταγωνιστή τον Μπίσκαν. Ο 22χρονος μέσος είχε στο 80΄ ένα καλό σουτ μόλις άουτ και λίγο αργότερα, μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Σαλπιγγίδη, απέτυχε από κοντά να σκοράρει. Ο «Σάλπι» παραλίγο να βρεθεί σε θέση βολής στο 84΄, σ’ ένα εκρηκτικό «πράσινο» πεντάλεπτο, αλλά η ανατροπή του από τον Κονσταντίν έφερε την αποβολή του Ρουμάνου και ένα φάουλ που εκτελέστηκε από τον Μόρις, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει σύρριζα κόρνερ.

ΠΑΟ: Εμπέντε, Βύντρα (60΄ Νίλσον), Δάρλας, Μπίσκαν, Μόρις, Τζιόλης, Ρομέρο, Λεοντίου (88΄ Αντριτς), Μάντζιος (68΄ Παπαδόπουλος), Ιβανσιτς, Σαλπιγγίδης

ΡΑΠΙΝΤ: Μπέτε, Ράντα, Ζίκου, Μπαντόι, Καραμιάν, Λαζάρ, Μαλνταρασάνου, Κονσταντίν, Μαφτέι, Μπούγκα (66΄ Γκρίφιθς), Μολντοβάν (85΄ Σαπουνάρου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή