Χωρίς άγχος ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Χωρίς άγχος ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς άγχος πάει ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, για την πρώτη ημέρα της Ευρωλίγκας του πόλο, λέει ο διεθνής φουνταριστός του Ολυμπιακού Γιώργος Αφρουδάκης. Και το εξηγεί:

«Η Μπαρτσελόνα, στα «χαρτιά», είναι η ομάδα που διεκδικεί τη 2η θέση του ομίλου από εμάς και την κροατική, τη Γιουγκ, και θέλει να μπει σφήνα στα δύο φαβορί. Σίγουρα είναι ένας κρίσιμος αγώνας, όχι, όμως, και οριακός. Αν χάσουμε, δεν έρχεται και η καταστροφή ούτε πρόκειται για παιχνίδι δίχως αύριο για τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όμως, είναι μια ευκαιρία για μας να ξεκινήσουμε με νίκη και να μπούμε στον όμιλο ως φαβορί. Σίγουρα, αν παίζαμε στην έδρα μας, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Θα χρειαζόμασταν απαραιτήτως τη νίκη. Αν, όμως, τώρα κερδίσουμε εκτός έδρας, θα αποκτήσουμε μεγάλο πλεονέκτημα και ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των Ισπανών. Η Μπαρτσελόνα παίζει μια άμυνα με ρίσκο. Περιορίζει τις δυνατότητες του φουνταριστού και αφήνει το σουτ από την περιφέρεια. Αν της «βγει» και η αντίπαλη περιφέρεια δεν βάλει τα γκολ, τότε παίρνει μπάλα και φεύγει στην κόντρα. Αν, πάλι, δεν της «βγει», τότε αντιμετωπίζει προβλήματα. Αυτό θα είναι και το κλειδί για την επικράτησή μας στην Ισπανία. Αν καταφέρουμε και βάλουμε τα πρώτα σουτ από την περιφέρεια, θα τους ρίξουμε την ψυχολογία και θα αποκτήσουμε προβάδισμα για τη νίκη. Η Μπαρτσελόνα στα παιχνίδια της δέχεται και βάζει πολλά γκολ. Θα είναι καλό για μας να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Σαν δυναμικό, πάντως, υπάρχει διαφορά μεταξύ μας και είναι σαφέστατα υπέρ μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή