Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Ετοιμος για την ανατροπή

Ο προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, προειδοποίησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι σύντομα η ομάδα του θα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της πρέμιερσιπ. «Δεν νομίζω ότι θα μας πάρει πολύ καιρό να βρεθούμε στην κορυφή», δήλωσε ο Μουρίνιο μετά τη νίκη με 1-0 επί της Μπόλτον. «Είμαι ευχαριστημένος που είμαστε μόνο τρεις πόντους πίσω, γιατί είχαμε δυσκολότερο πρόγραμμα. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να κερδίσουμε συνεχόμενα παιχνίδια και να βρεθούμε στην κορυφή του πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατόν». Ο Μουρίνιο πιστεύει ότι η νίκη στο Μπόλτον και η ισοπαλία με τη Γιουνάιτεντ την περασμένη Κυριακή έχουν φέρει την Τσέλσι σε εξαιρετικό σημείο ώστε να διατηρήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας. «Θα μπορούσε να υπάρχει διαφορά οκτώ πόντων μεταξύ μας εάν δεν είχαμε παίξει καλά σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Φυσικά, μας αρέσει να είμαστε στην κορυφή. Το έχουμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια». Εν τω μεταξύ, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, είναι αισιόδοξος όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει η ομάδα του να ανακόψει την κυριαρχία της Τσέλσι στην Αγγλία. «Οι παίκτες μου έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους», δήλωσε. «Νομίζω βρισκόμαστε στο όριο να πετύχουμε κάτι σπουδαίο σε αυτό τον σύλλογο και δεν θέλω να το χάσω. Οταν επιστρέψαμε στα αποδυτήρια προλάβαμε να δούμε τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού της Τσέλσι με την Μπόλτον. Αυτά τα πράγματα πάντα θα συμβαίνουν. Το σημαντικό είναι ότι η Τσέλσι είναι σε θέση να μας απειλεί».

CΟRRΙΕRΕ DELLA SΕRΑ

Μόνο στο καμπιονάτο

«Για την ώρα δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Τσέλσι για την επιστροφή του Σεβτσένκο στη Μίλαν. Για την ώρα». Αυτό ξεκαθάρισε σε ανακοινωθέν ο διευθύνων της «ερυθρόμαυρης» ΠΑΕ Αντριάνο Γκαλιάνι. Αυτές οι τρεις λέξεις πάντως, «για την ώρα», μας κάνουν να υποθέτουμε ότι η ιδέα της επιστροφής του Ουκρανού στη Μίλαν δεν αποκλείεται και ότι ίσως αργότερα μέσα στη σεζόν να γίνει πράξη. Ο Σέβα μπορεί να επιστρέψει τον Ιανουάριο με την ιδιότητα του «κοινοτικού» παίκτη, χωρίς να υποχρεώσει τη Μίλαν να διώξει κάποιον άλλο ξένο για να τον πάρει. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν πάει στη Μίλαν, ο Σεβτσένκο θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας μόνο στο καμπιονάτο και όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού αυτό απαγορεύεται.

ΑS

Πληθωρισμός

Την Τετάρτη έγιναν αγώνες βόλεϊ στη Βαρκελώνη, στη Βαγιαδολίδ, στην Αλμερία, στην Ιρούν και στην Αλτέα. Αγώνες χάντμπολ με συμμετοχή ισπανικών ομάδων στη Μόσχα και στη Ρώμη, ενώ χθες έγιναν στην Μπανταλόνα και στη Σοπότ της Πολωνίας. Δύο αγώνες την εβδομάδα έδιναν κάποτε μόνο οι καλύτερες ομάδες, τώρα όμως αυτό έχει γενικευθεί. Αθλήματα που τραβούσαν την προσοχή μόνο τα Σαββατοκύριακα, τώρα διεκδικούν κοινό τις Τρίτες, τις Τετάρτες και τις Πέμπτες, με αμφίβολα αποτελέσματα. Αυτά τα αθλήματα δεν φαίνεται να μπορούν να καλύπτουν πέντε μέρες κάθε βδομάδα. Αν οι αγώνες τουλάχιστον έφερναν κέρδη, θα είχε νόημα να παίζουν οι ομάδες και μεσοβδόμαδα και να ταξιδεύουν όπου πρέπει να ταξιδέψουν. Ομως, όλες αυτές οι αθλητικές συναντήσεις είναι ζημιογόνες. Δηλαδή, μια επαγγελματική διοίκηση δεν θα υποστήριζε ούτε τέτοια προγράμματα ούτε τέτοιο πληθωριστικό τουρνουά.

SΡΙΕGΕL ΟΝLΙΝΕ

Βαριά «καμπάνα»

Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου στη Δυναμό Δρέσδης, μετά την εκτόξευση καπνογόνου από οπαδούς της ομάδας στο παιχνίδι του Λίμπεκ, στις 13 Οκτωβρίου, και τα βίαια επεισόδια μετά τη μονομαχία με τη Χέρτα Βερολίνου στα τέλη του ίδιου μήνα. Τουλάχιστον 23 αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί τότε και η ομοσπονδία προειδοποίησε ότι αν επαναληφθούν τέτοια περιστατικά θα επέλθουν σκληρότερες κυρώσεις. Η ομάδα απεδέχθη τη χρηματική καμπάνα. «Τα 15.000 ευρώ είναι σοβαρό ποσό και μάλιστα οι αρμόδιες Αρχές μας εξήγησαν χωρίς περιστροφές ότι αν ξανασημειωθούν ανάλογα επεισόδια δεν πρόκειται να επιδείξουν επιείκεια», τόνισε στέλεχος της ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ποινών που εξετάστηκαν ήταν η αφαίρεση έξι βαθμών και ο αποκλεισμός των φιλάθλων της Δρέσδης για τουλάχιστον ένα ματς. Προφανώς την επόμενη φορά που θα καταγραφεί παρόμοια συμπεριφορά εκ μέρους των οπαδών της, θα επιβληθεί μία από τις δύο υπό συζήτηση τιμωρίες. Πάντως, η Δυναμό διεκδικεί από το δράστη της ρίψης του καπνογόνου αποζημίωση 6.000 ευρώ για τις ζημιές που προκάλεσε.

ΤΗΕ SUΝ

Ο νεαρός που εντυπωσιάζει

Ο Φρέντι Αντου, ο 17χρονος Αμερικανός εκκολαπτόμενος αστέρας που δοκιμάζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει ακόμη τρεις ημέρες στη διάθεσή του προκειμένου να πείσει τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να τον φέρει στο «Ολντ Τράφορντ». Ο γεννημένος στην Γκάνα μεσοεπιθετικός έχει εντυπωσιάσει το προπονητικό τιμ της Γιουνάιτεντ τις δέκα ημέρες που προπονείται με την ομάδα, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν ο σύλλογος θα τον αγοράσει. Μπορεί να εντυπωσιάζει στο αμερικανικό πρωτάθλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρει και στην Αγγλία. «Ελπίζω όλα αυτά να καταλήξουν σε μεταγραφή μου. Στόχος μου ήταν να δείξω τι είδους παίκτης μπορώ να γίνω. Το να έρθω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου και να έχω την ευκαιρία να προπονηθώ με τους παίκτες του είναι προνόμιο και τιμή. Αλλά ακόμη και εάν παίξω καλά, αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα με πάρουν», δήλωσε ο Φρέντι Αντου. Πάντως, ο προπονητής του στη D.C. United Πέτερ Νόβακ είναι της γνώμης ότι ο Αντου θα έπρεπε να πάει σε έναν σύλλογο σαν τον Αγιαξ ή την Αϊντχόβεν. «Σε συλλόγους σαν τον Αγιαξ παίζουν μαζί και μεγαλώνουν μαζί. Η ομάδα χτίζεται γύρω τους. Σε άλλο περιβάλλον, σε έναν σύλλογο με τεράστιο προϋπολογισμό δύσκολα θα τον περιμένουν να εξελιχθεί». Ο Αντου είναι επιθετικός μέσος με καλό πόδι το αριστερό, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί με ευχέρεια και στη δεξιά πτέρυγα. Το συμβόλαιό του με την ομάδα του έχει διάρκεια ακόμη έναν χρόνο και θα κοστίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίπου 8 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας εφόσον αποφασίσει να τον αγοράσει. «Θα ήθελα να έρθω στην Ευρώπη το συντομότερο δυνατόν. Θέλω να παίζω συνέχεια και να μαθαίνω γρηγορότερα. Δεν αντιδρώ πολύ καλά όταν αργεί η διαδικασία. Αυτή είναι η ευκαιρία μου να διαπιστώσω πώς είναι το αγγλικό ποδόσφαιρο και επίσης να διαπιστώσει τι χρειάζεται για να βρεθείς σε αυτό το επίπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή