UEFA: τέσσερις ακόμη πήραν το εισιτήριο

UEFA: τέσσερις ακόμη πήραν το εισιτήριο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κάτοχος Σεβίλλη, η ΑΖ Αλκμααρ, η Ντιναμό Βουκουρεστίου και η Μακάμπι Χάιφα οριστικοποίησαν την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο του κυπέλλου UEFA και προστέθηκαν στις Μπλάκμπερν, Τότεναμ, Νιούκαστλ, Ρέιντζερς και Πάρμα, που είχαν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριό τους.

Η Σεβίλλη σάρωσε εκτός έδρας την άχρωμη Γκρασχόπερς 4-0, με δύο γκολ του Βραζιλιάνου Ντάνιελ Αλβες, αποδεικνύοντας ότι δίκαια θεωρείται το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση και πάλι του τροπαίου. Αν το καταφέρει θα γίνει η πρώτη ομάδα με δύο σερί κατακτήσεις του κυπέλλου από το 1986. Τα άλλα δύο γκολ σημείωσαν οι Ερνέστο Σεβαντόν και Μπλάνκο Κέπα, με τον Ατρόμητο να παραμένει η μόνη ομάδα που έχει παραβιάσει φέτος την εστία των Σεβιγιάνων στα πέντε παιχνίδια τους στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί πάντως παραμένουν δεύτεροι στον όμιλο πίσω από την Αλκμααρ λόγω χειρότερης επίθεσης, αλλά αναμένεται να τους ξεπεράσουν όταν τους υποδεχθούν στις 14 Δεκεμβρίου.

Σπουδαία η Μακάμπι

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής στον θεσμό ήταν ο βαθμός που «έκλεψε» η Μακάμπι Χάιφα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από τη Λιβόρνο στην Ιταλία με το τέρμα του Ρομπέρτο Κολάουτι (1-1), και κέρδισε την πρόκρισή της στους «32» από έναν πολύ δύσκολο όμιλο για ισραηλινή ομάδα. Οι Ιταλοί βεβαίως είχαν κάνει γνωστό ότι προτιμούν να μείνουν έξω από το κύπελλο UEFA και να ασχοληθούν μόνο με το πρωτάθλημα, αλλά το παιχνίδι με τη Μακάμπι το «χτύπησαν».

Στον ίδιο όμιλο ο θρίαμβος της Οσέρ στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν με 4-1 θύμισε κάτι από την παλιά ομάδα του Γκι Ρου. «Παίξαμε καλά και τα τέσσερα γκολ είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήσαμε στην Παρτιζάν», δήλωσε ο τεχνικός των Γάλλων, Ζαν Φερναντέζ.

Απογοήτευση Μπάγερ

Η μεγάλη απογοήτευση στη φάση των ομίλων είναι η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που υπέστη νέα ήττα, τη φορά αυτή από την Ντιναμό Βουκουρεστίου εκτός έδρας με 2-1. Ωστόσο, οι Γερμανοί, ουραγοί στον όμιλο, μπορούν να προκριθούν αρκεί να νικήσουν την τελευταία αγωνιστική στην έδρα τους την τουρκική Μπεσίκτας. Ισοπαλία ή νίκη των Τούρκων θα χαρίσει σε αυτούς την πρόκριση, μπροστά σε πολυάριθμο σίγουρα κοινό Τούρκων μεταναστών. Τέλος, η Πάρμα έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την κορυφή σε όμιλο, περνώντας με 2-1 και από τη Λανς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή