Ελπίδες για νίκη στην Ευρωλίγκα πόλο

Ελπίδες για νίκη στην Ευρωλίγκα πόλο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας του πόλο άρχισε την Τετάρτη με, αναμενόμενη, εκτός έδρας ήττα του Πανιωνίου, από την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2005, την ιταλική Ποζίλιπο, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η συνέχεια θα είναι διαφορετική για τις άλλες ελληνικές ομάδες, μολονότι και οι δύο θα παίξουν έξω από την Ελλάδα. Ειδικά, ο ενισχυμένος Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σήμερα στη Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα, «βλέπει» τη νίκη που θα του δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στην προσπάθεια να καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και να προκριθεί στην οκτάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις διεκδικήτριες αυτών των θέσεων, ενώ το θεωρητικό φαβορί αποτελεί η κάτοχος του τίτλου, η κροατική Γιουγκ. Ο Εθνικός θα παίξει αύριο στο Ζάγκρεμπ με την περίφημη Μλάντοστ, η οποία πρόσφατα για το πρωτάθλημα της Κροατίας επεβλήθη της Γιουγκ με 13-8.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα παίξει χωρίς άγχος, αφού, όπως εξήγησε ο διεθνής φουνταριστός Γιώργος Αφρουδάκης, κι αν χάσει, δεν… χάνεται:

«Η Μπαρτσελόνα διεκδικεί τη 2η θέση από εμάς και τη Γιουγκ και θέλει να μπει σφήνα στα δύο φαβορί. Σίγουρα είναι κρίσιμος αγώνας, όχι όμως οριακός. Αν χάσουμε, δεν έρχεται η καταστροφή. Από την άλλη, είναι ευκαιρία για να ξεκινήσουμε με νίκη και να μπούμε στον όμιλο ως φαβορί. Αν παίζαμε στην έδρα μας, θα χρειαζόμασταν απαραιτήτως τη νίκη. Αν, όμως, τώρα νικήσουμε, θα αποκτήσουμε μεγάλο πλεονέκτημα και ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των Ισπανών», είπε. Για τον ίδιο όμιλο, η γαλλική Μαρσέιγ υποδέχεται τη Γιουγκ.

Σε ανάλογη θέση με τον Ολυμπιακό, δείχνει να βρίσκεται ο Εθνικός. Με μια διαφορά. Ο όμιλός του δεν έχει φαβορί. Και οι τέσσερις ομάδες, θεωρητικά τουλάχιστον, μπορούν να διεκδικήσουν τις δύο πρώτες θέσεις. Αυτό φάνηκε και την Πέμπτη, όταν η ιταλική Συστέμα Πομπέα Μπρέσα, στην έδρα της, επεβλήθη πολύ δύσκολα της νεανικής σερβικής, Παρτιζάν Βελιγραδίου με 9-8.

Η Μλάντοστ, με παίκτες, όπως οι Ντόγκας, Μπούριτς, Στριτόφ, Κόμπεστσακ, Μπρίκιτς, Πρέμους, ο Αμερικανός Σμιθ κ.ά., και προπονητή των Βέσελιν Τζούχο, φαντάζει πολύ ισχυρή.

«Στον όμιλο θα γίνει… σκοτωμός. Γι’ αυτό κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός. Πρέπει σε όλα να παίξουμε για τη νίκη, μολονότι κι αν χάσουμε αύριο, δεν θα είναι καταστροφή για τον Εθνικό. Η Μλάντοστ έχει δυνατά παιδιά και παίζει σκληρό πόλο», τονίζει ο διεθνής φουνταριστός, Αντώνης Βλοντάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή