Πισω απο τις Καμερες

5' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξέδρα προπονητής…

Η ιστορία με τον Βύντρα έχει κακοφορμίσει. Λέμε ότι «είναι καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα», κι αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Λουκά, ο οποίος από τη στιγμή που μπήκε στο μάτι των προπονητών της εξέδρας, χαρά δεν βλέπει. Και τέλειος να είναι σε ένα παιχνίδι, θα τα ακούσει με την πρώτη λάθος πάσα στο 90΄…

Τον ήθελαν όλοι

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι όλοι όσοι πέρασαν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν εντελώς διαφορετική άποψη από τους «συναδέλφους» τους της εξέδρας και μηδενός εξαιρουμένου, πάντα αυτόν είχαν στην ενδεκάδα. Και να πεις ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός για τη θέση; Ο Νίλσον είναι βασικός στην εθνική Σουηδίας και αναπληρωματικός στον Παναθηναϊκό, με όλους τους προπονητές που είχε στην Παιανία. Και να πεις ότι είναι μόνο ο Μαλεζάνι με τον Βέλιτς και τον Μουνιόθ που διάλεξαν από την αρχή τον Βύντρα; Ακόμα και ο Μπάκε που είναι συμπατριώτης του Σουηδού, τον Βύντρα χρησιμοποιούσε και όχι τον Νίλσον.

Πόσο θα αντέξει;

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των οπαδών του Παναθηναϊκού κάθε άλλο παρά βοηθάει τον Βύντρα να γίνει καλύτερος. Οταν βάζεις από την αρχή βαρίδια στους ποδοσφαιριστές, δεν κάνεις κακό μόνο στους ίδιους, αλλά και στην ομάδα που υποτίθεται ότι βοηθάς με την παρουσία σου στην εξέδρα. Είναι ένα καλό στοίχημα αυτό να δούμε πόσο θα αντέξει ο Βύντρα και ο κάθε Βύντρα αυτήν την αντιμετώπιση. Αλλά το έργο είναι χιλιοπαιγμένο. Μόλις φύγει, τότε θα αρχίσει το μαύρο δάκρυ, όπως έχει γίνει με ένα σωρό άλλους «πράσινους» που αναγνωρίστηκαν εκ των υστέρων, με τελευταίο παράδειγμα τον Γκέκα. Ουκ ολίγα είχε ακούσει και αυτός από τους προπονητές της εξέδρας.

Ερωτήματα

Η απαλλαγή του αμυντικού της ΑΕΚ, Μπρούνο Τσιρίλο, με βάση το βίντεο του αγώνα, Αιγάλεω – ΑΕΚ, γεννά κάποια ερωτήματα: Κατ’ αρχήν, τι θα γινόταν με το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αν ο Τσάτσος είχε ευστοχήσει στο πέναλτι και, τελικά, η ΑΕΚ δεν είχε νικήσει; Θα… ακυρωνόταν το γκολ; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πέναλτι καταλογίσθηκε, γιατί θεωρήθηκε πως ο Τσιρίλο έκανε παράβαση… Κατά δεύτερον, γιατί σε άλλες περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο Ιταλός αμυντικός πήγαινε πάνω στους αντιπάλους του με στυλ… καρατέκα, δεν τιμωρήθηκε; Είχε χαλάσει το βίντεο;

Πώς ψηφίζουμε

Οι αθλητικοί συντάκτες αυτή την εποχή ψηφίζουν, όπως κάθε χρόνο, για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών του έτους. Πώς ψηφίζουν, όμως; Ο Σύνδεσμος (ΠΣΑΤ) στέλνει στα μέλη του έναν κατάλογο με τις επιτυχίες ανά άθλημα, ο οποίος δεν είναι δεσμευτικός και συντάσσεται, κυρίως, με βάση τις υποδείξεις των ομοσπονδιών. Κάποιες από αυτές, όμως, δεν αναφέρουν τις επιτυχίες των σωματείων, αλλά μόνο των εθνικών ομάδων ή των αθλητών, ατομικά. Μπορεί, δηλαδή, μία ομάδα πόλο (ως παράδειγμα χρησιμοποιούμε το άθλημα και την ομοσπονδία) να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης, αλλά η ΚΟΕ να μη την περιλάβει στις προτάσεις της. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει ο ΠΣΑΤ; Να αγνοήσει την ομάδα ή να την συμπεριλάβει στον κατάλογο; Συμβαίνει και άλλο. Κάποιες ομοσπονδίες «φουσκώνουν» τις επιτυχίες. Κάποτε, ας πούμε, ομοσπονδία «βάφτισε» το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων, «εφήβων», που έχει διαφορετικό κύρος. Οι περισσότεροι αθλητικοί συντάκτες είναι λογικό και φυσιολογικό να μη έχουν σφαιρική άποψη των επιτυχιών. Ελάχιστοι παρακολουθούν, έστω και λίγο, όλα τα αθλήματα. Αν, λοιπόν, από τον κατάλογο παραλειφθούν κάποιες επιτυχίες, είναι βέβαιο ότι πολλοί δεν θα το αντιληφθούν, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η αξιοπιστία της ψηφοφορίας. Για τον λόγο αυτό, σήμερα θα κάνουμε κάποιες επισημάνσεις και συμπληρώσεις στον κατάλογο του ΠΣΑΤ, ώστε όσα μέλη δεν έχουν ψηφίσει, να έχουν υπόψη τους ότι το 2006 είχαμε και άλλες επιτυχίες.

Σωστά και λάθη

Στο πόλο, η γυναικεία ομάδα της Βουλιαγμένης αναδείχθηκε 4η στο πρωτάθλημα Ευρώπης και η γυναικεία της Γλυφάδας 2η στο Τρόπαιο ΛΕΝ (το αντίστοιχο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ). Η ομάδα ανδρών των 4×200 μ. ελεύθερης κολύμβησης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης. Ο Πανελλήνιος μπορεί μεν να πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδος, αλλά νομίζουμε ότι σημαντικότερη επιτυχία είναι ότι προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά στις 16 καλύτερες ομάδες του κυπέλλου κυπελλούχων. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος κατέκτησε το ασημένιο και όχι το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης. Η εθνική ομάδα του πιγκ πογκ αναδείχθηκε 11η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει η θέση, αλλά είναι σπουδαία, σ’ ένα άθλημα με τεράστια διάδοση διεθνώς. Και εν πάση περιπτώσει, όταν αναφέρεται η 19η θέση της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής γυναικών, δεν νοείται η παράλειψη της 11ης…

Απών ή… τυφλός;

Διαβάσαμε στο έντυπο του ΠΣΑΤ: «ΡΑΦΤΗΣ Δημήτρης (ενόργανη γυμναστική): Μπορεί σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να μην είδε τον Βλάσση Μάρα να κρεμάει στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο (κ.λπ.)». Ερώτηση: Γιατί δεν τον είδε; Απουσίαζε από το πρωτάθλημα Ευρώπης ή είχαν πάθει κάτι τα μάτια του προπονητή του Μάρα; Αλλωστε, στο εδάφιο «ΜΑΡΑΣ Βλάσσης» αναφέρεται ότι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Α, η τενίστρια Λένα Δανιηλίδου κάποτε (το 2003) ήταν 14η στον κόσμο στο απλό. Αρα, η 23η θέση -και δη στο διπλό- δεν είναι η κορυφαία στην καριέρα της… Παρεμπιπτόντως, το μικρό όνομα του έφηβου πρωταθλητή του άλματος εις ύψος είναι Δημήτρης. Κυριάκος ονομάζεται ο πατέρας του…

Προσοχή στα λάθη

Οσο ο Αρης δεν «πληρώνει» τα λάθη του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και τα κερδίζει, τόσο θα ισχυροποιεί την αυτοπεποίθησή του. Αρκεί να μην τα επαναλαμβάνει και, ιδιαίτερα, όταν αντιμετωπίζει καλύτερες ομάδες απ’ αυτόν.

Παραμένει στο ίδιο… άνοιγμα η ψαλίδα

Το ρεκόρ που «τρέχει» ο Ολυμπιακός από την αρχή της περιόδου, στα 15 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει σε ελληνικό πρωτάθλημα, Κύπελλο και στην Ευρωλίγκα, δεν είναι άσχημο, με 11 νίκες και 4 ήττες. Στην Ευρωλίγκα, προχωρεί, βάση προγράμματος και είναι στους πρωτοπόρους του ομίλου του, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν δεν είχε ηττηθεί από τον Αρη για να βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας, θα ήταν πολύ πιο ήσυχος. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είπε πολύ νωρίς «αντίο» στον θεσμό του Κυπέλλου, αλλά είναι βέβαιο ότι από πέρυσι είναι συνολικά καλύτερος. Βέβαια, στο ερώτημα αν και ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρυσι, η απάντηση είναι καταφατική, οπότε οι διαφορές των «αιωνίων», έχουν «πράσινο» προβάδισμα. Κι αν ο Παναθηναϊκός δεν κάνει «κοιλιά», δύσκολα ο Ολυμπιακός θα τον απειλήσει σοβαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή