Στην… ευθεία για το 2008

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη ζήτησαν και έλαβαν χθες το μεσημέρι ο απερχόμενος δήμαρχος της Αθήνας κ. Θεόδωρος Μπεχράκης με τον εκλεγέντα δήμαρχο κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την εκταμίευση των απαραίτητων κονδυλίων για την κατασκευή του «πράσινου» γηπέδου στον Βοτανικό. Στη συνάντηση, στην οποία παρευρίσκετο και ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟ Α.Ε., ο κ. Αλογοσκούφης υποσχέθηκε να δώσει το 2007 τα 127 εκατ. ευρώ, που απαιτούνται για τη διπλή ανάπλαση του Βοτανικού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Ο κ. Μπεχράκης δήλωσε ικανοποιημένος από την έκβαση της συζήτησης και είπε ότι «οι εργασίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα αρχίσουν το νέο έτος κι αν όλα προχωρήσουν κανονικά, είναι πολύ πιθανό η ομάδα να αποκτήσει το γήπεδό της το 2008, όταν θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της».

Ηδη το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε τη δωρεά του κ. Μ. Βωβού, που παραχώρησε στον δήμο τα 50 στρέμματα που απαιτούνταν για τη χωροθέτηση του γηπέδου συνολικής έκτασης 2.000 στρεμμάτων.

Η ανάπλαση που θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μελετών, #θα αφορά κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, αναπλάσεις και έργα πρασίνου, δίκτυο αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και τη διευθέτηση του συλλεκτηρίου αγωγού του Πρ. Δανιήλ.

Συγκεκριμένα: θα ανακατασκευαστούν και θα διαπλατυνθούν οι οδοί Αγ. Αννης, Λεωφόρος Πρ. Δανιήλ, Αγ. Πολυκάρπου, Ορφέως και Μαρκόνι. Παράλληλα θα διαμορφωθεί και θα διευθετηθεί σε συλλεκτήριο κλειστού αγωγού το ρέμα του Πρ. Δανιήλ, ενώ θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου στα υπό ανάπλαση ακίνητα στον Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αναλυτικά για τα έργα αυτά θα δαπανηθούν: 7.735.000 ευρώ για τις μελέτες (θα εκταμιευτούν από το Γ΄ ΚΠΣ), 79.935.200 ευρώ για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τα χρήματα θα δοθούν από το Γ΄ και Δ΄ ΚΠΣ) και 40.000.000 ευρώ για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις (το έργο θα επιδιωχθεί να συγχρηματοδοτηθεί).

Η μελέτη για την ανακατασκευή και τη διαπλάτυνση της Αγ. Αννης έχει ήδη εκπονηθεί. Οι μελέτες όλων των υπόλοιπων έργων υποδομής βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης από τον Δήμο Αθηναίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή