Στο νησί των Φαιάκων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναι μεν το παιχνίδι της Τρίτης με τη Σαχτάρ στο γήπεδο Καραϊσκάκη είναι ο αγώνας της χρονιάς για τον Ολυμπιακό, όμως ο Τροντ Σόλιντ επιθυμεί οι παίκτες του να μη σκέφτονται στην παρούσα φάση τίποτα άλλο εκτός απ’ το σημερινό παιχνίδι με την Κέρκυρα στο νησί των Φαιάκων (ώρα έναρξης 16.45, Alpha). Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους», ώστε να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής. Παράλληλα, το τρίποντο θα τονώσει την ψυχολογία των παικτών του Τροντ Σόλιντ εν όψει του πρόωρου… ευρωπαϊκού τελικού με τους Ουκρανούς. Και εκεί θα χρειαστούν το τρίποντο για να πάρουν μετάταξη στο κύπελλο UEFA και να συνεχίσουν στην Ευρώπη και μετά τον χειμώνα. Κάτι που είχε θέσει ως στόχο ο τεχνικός των Πειραιωτών με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Νίκησε πέρυσι

Το τελευταίο ευρωπαϊκού ραντεβού με την ομάδα του Ντόνετσκ μπορεί και πρέπει να… περιμένει. Το βλέμμα των «ερυθρολεύκων» είναι στραμμένο στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, απ’ την οποία φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στο περσινό πρωτάθλημα. Τότε είχαν επικρατήσει με 3-1 με γκολ των Καστίγιο, Γεωργάτου και Οκκά, ενώ ο Εντερσον είχε μειώσει προσωρινά για την Κέρκυρα σε 2-1. «Το παιχνίδι με την Κέρκυρα θέλει μεγάλη προσοχή και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Αυτό το παιχνίδι έχουμε μπροστά μας, όχι τη Σαχτάρ. Εχουμε στη συνέχεια χρόνο μπροστά μας για να ασχοληθούμε με τους Ουκρανούς. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε, για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και να πάμε με καλή ψυχολογία στον αγώνα της Τρίτης», λέει χαρακτηριστικά ο Νορβηγός τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προφυλάξει ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι με τη Σαχτάρ. Ο Σόλιντ σκέφτεται να ξεκουράσει τόσο τον Ζούλιο Σέζαρ όσο και τον Γιάννη Οκκά, οι οποίοι θα είναι στο αρχικό σχήμα στο παιχνίδι της Τρίτης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα, για την ακρίβεια στην προπόνηση της Κυριακής, θα κριθεί η συμμετοχή του Μιχάλη Κωνσταντίνου στο παιχνίδι με τη Σαχτάρ. Ο Κύπριος για μία ακόμη ημέρα υποβλήθηκε σε πολύωρη θεραπεία και εκφράζεται αισιοδοξία ότι έστω και στο παρά… πέντε, θα τεθεί στη διάθεση του Τροντ Σόλιντ. «Ακόμη δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αγωνιστώ, αλλά το ελπίζω. Ολα θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή. Αν μπορέσω να προπονηθώ κανονικά, τότε όλα θα είναι καλά», λέει χαρακτηριστικά ο Κύπριος επιθετικός στο περιβάλλον του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή