«Καμπανάκι» σε «Σόφο»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το δάκτυλο εις τον τύπον των ήλων», όσον αφορά το πρόβλημα εύκολης και γρήγορης παχυσαρκίας που αντιμετωπίζει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, έβαλε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον, εγείροντας ακόμα και ανησυχίες για τις μελλοντικές σχέσεις του με τον διεθνή σέντερ.

Ο Ισραηλινός τεχνικός αναγκάζεται να βάλει τον «Σόφο» και πάλι στα «πιτς» για να χάσει είκοσι κιλά, προκειμένου να είναι ο «γνωστός» Σχορτσιανίτης που έπαιξε, πέρυσι, στον Ολυμπιακό, στην πρώτη χρονιά της «ερυθρόλευκης» θητείας και πέρασε με επιτυχία την πύλη της εθνικής ομάδας μπάσκετ, με τις πολύ καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας.

Ξέφυγε πάλι…

Στο διάστημα των 3 τελευταίων μηνών και ύστερα από την επιστροφή της Εθνικής από το Τόκιο, ήταν γνωστό τοις πάσι ότι ο Σχορτσιανίτης αύξησε και πάλι το βάρος του, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα 20 ημερών, περίπου, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και παράλληλα να συμμετάσχει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Ομως, οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί, έστω και μικρού μεγέθους, αλλά και η δυσκολία του στο τρέξιμο, ανάγκασαν τον Γκέρσον να αναζητεί ακόμα και αντικαταστάτη του, όπως είπε μετά το προχθεσινό παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας και την πέμπτη, ευρωπαϊκή νίκη της ομάδας του.

Εναν ψηλό επειγόντως

«Θα τον δούμε όλοι τον Σοφοκλή όταν θα είναι έτοιμος. Τώρα μετά τρεις μήνες στην ομάδα, δεν είναι ακόμα έτοιμος όπως πέρυσι. Ολοι ξέρετε πώς έπαιζε πέρυσι και θα παίξει, όταν θα γίνει όπως πέρυσι. Το βάρος του είναι ο λόγος των πολλών τραυματισμών. Αν ξέρετε τον τρόπο να χαθούν 20 κιλά άμεσα πείτε τον και σε μένα που το χρειάζομαι. Δεν μπορούμε να χτίσουμε την ομάδα πάνω του αυτή τη στιγμή, όλα, όμως, εξαρτώνται από τον ίδιο. Ψάχνουμε ψηλό παίκτη, αλλά ακόμα δεν έχουμε βρει κάτι», είπε ο «Πίνχας» και αν στον «Σόφο» δεν άρεσε η δημοσιοποίηση των απόψεων του προπονητή, είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει ταχεία δίαιτα για να επανέλθει με λιγότερα κιλά. Ο Γκέρσον κράτησε από την πρόσφατη εμφάνιση του Ολυμπιακού την απόδοση του Ζίζιτς, αλλά δεν «έκρυψε» την αδυναμία των παικτών του να είναι επιρρεπείς στα λάθη, όταν υπάρχουν κρίσιμες επιθέσεις στα τελευταία λεπτά και ο αντίπαλός τους πιέζει την «ερυθρόλευκη» κατοχή της μπάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή