Καθε Μερα Κυριακη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κλειστή στροφή, σήμερα για τον Παναθηναϊκό, στον δρόμο που οδηγεί προς την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των δύο αντιπάλων του, στην κούρσα για τον τίτλο, από χθες, θα μπει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μόνο για ένα αποτέλεσμα: τη νίκη. Καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν περάσει χωρίς απώλειες από την έδρα του Αρη, πρέπει κι αυτός να φύγει με το τρίποντο, για να κρατήσει τις ισορροπίες.

Οι «πράσινοι» με πολύ καλή πορεία εκτός Ολυμπιακού Σταδίου -πέντε νίκες και μία ισοπαλία- ευελπιστούν πως θα συνεχίσουν μ’ αυτόν τον ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο Αρης θέλει επιτέλους και μία νίκη επί ενός εκ των φαβορί για τον τίτλο. Οταν μάλιστα στους αγώνες με τους δύο υποψήφιους, αν και προηγήθηκε στο σκορ, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε τον πόντο.

Η ομάδα του Μουνιόθ, αν και βρίσκεται σε τροχιά ανόδου, δεν μπόρεσε ακόμα να σταθεροποιηθεί σε μια απόδοση που θα προκαλεί σιγουριά στους φιλάθλους της. Η άμυνα, ναι μεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, όμως η μεσαία και επιθετική γραμμή δυσκολεύεται στη δημιουργία ευκαιριών. Ειδικά όταν ο αντίπαλος παίζει μαζική άμυνα. Και αυτό διαπιστώθηκε στον αγώνα με την Καλαμαριά.

Αυτό το πρόβλημα μάλλον δεν πρόκειται να το αντιμετωπίσει σήμερα, καθώς ο Αρης αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας διαδρόμους στους αντιπάλους επιθετικούς. Και όταν αυτοί είναι γρήγοροι, τότε είναι αυτός που βρίσκεται εκτεθειμένος στα μετόπισθεν. Και ο Παναθηναϊκός διαθέτει τέτοιους κυνηγούς.

Επομένως, αν μπορέσει να κρατήσει το «μηδέν» πίσω, τότε οι πιθανότητες να φύγει με νίκη από τη Θεσσαλονίκη αυξάνονται κατά μεγάλο ποσοστό. Και μαζί μ’ αυτήν οι πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου. Διότι είναι σίγουρο, πως οι «πράσινοι» έχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στη συνέχεια. Τα ίδια περιθώρια έχει και η ΑΕΚ. Απέναντι σ’ αυτά ο Ολυμπιακός αντιπαρατάσσει την εμπειρία και τη συνοχή που έχουν οι παίκτες του, ως ομάδα.

Γεγονός πάντως είναι πως καμία από τις τρεις δεν πείθει πως μπορεί να πάρει καθαρά το προβάδισμα στην κούρσα. Και φαίνεται πως έως την τελική γραμμή θα πηγαίνουν με διαφορά στήθους. Κι αυτό θα είναι το μόνο που θα κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Γιατί από θέαμα… αφήστε τα να πάνε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή