Αγωνιστική – προθάλαμος Ευρωλίγκας

Αγωνιστική – προθάλαμος Ευρωλίγκας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ένατη αγωνιστική του πρωταθλήματος «ξεχάστηκε» πολύ γρήγορα από τα φαβορί που προχώρησαν με νίκες και στα εφτά παιχνίδια που διεξήχθησαν και δεν απέφεραν καμία βαθμολογική ανακατάταξη. Η μοναδική ευχάριστη είδηση που προήλθε από το παρασκήνιο της αγωνιστικής, ήταν η επιστροφή του μαθουσάλα Νίκου Μπουντούρη, ο οποίος βρήκε στην Ολυμπιάδα Πατρών, την έκτη «στέγη» της καριέρας του, ύστερα από τη θητεία του, στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό, στον Μακεδονικό και στο Μαρούσι και σε ηλικία 35 ετών θα συνεχίσει να είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην Α1 κατηγορία.

Η Ολυμπιάδα Πατρών αντιστάθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχτηκαν καλοί «μαθητές» του παθήματος του Παναθηναϊκού στην ίδια έδρα και πλέον σκέφτονται τον αυριανό αγώνα τους με την Κολωνία στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός μετά την… προπόνησή του με τον Απόλλωνα, ετοιμάζεται για το παιχνίδι του κόντρα στην Μακάμπι, στο Ολυμπιακό στάδιο και καμαρώνει για την ανάδειξη του Μάικ Μπατίστ στη θέση του πολυτιμότερου παίκτη της Ευρωλίγκα, για τον μήνα Νοέμβριο.

Ο Αρης «λαχτάρησε» από το Αιγάλεω, αλλά νίκησε και παρέμεινε στη 2η θέση, πριν από τη δύσκολη αποστολή που θα έχει στον μεθαυριανό εκτός έδρας αγώνα του με την Μπαρτσελόνα.

– Καταπιεστικές μεθόδους για την υπογραφή συμβολαίων από τις ομάδες της Ευρωλίγκα προς τους παίκτες, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συνδέσμου μπασκετμπολιστών, Τζιουσέπε Κάσι, με επιστολή που έστειλε στα γραφεία της FIBA Εurope.

«Γίνεται προσπάθεια επιβολής στους παίκτες ενός συμβολαίου παροχής εργασίας κάνοντας χρήση καταπιεστικών μεθόδων, γεγονός που αποτελεί κατάχρηση της προέχουσας θέσης της και μονοπωλιακή πρακτική, παραβιάζοντας το δικαίωμα των παικτών να διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις με τους εργοδότες τις ομάδες» υποστήριξε ο Κάσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή