Πισω απο τις Καμερες

4' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρίδι το άγχος των «πρασίνων»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι αγωνιστικό, είναι ψυχολογικό. Μέσα σε λίγες μέρες, όλοι οι νεοφερμένοι φορτώνονται στην πλάτη τα εννιά χαμένα πρωταθλήματα σε δέκα χρόνια και ξεκινάνε με βαρίδια. Και άγνοια να έχουν για το παρελθόν, φροντίζει ο «περίγυρος» να τους ενημερώσει, να τους αγχώσει και να τους κάνει μέρος του προβλήματος, χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία ευθύνη για τα προηγούμενα. Αυτό το βάρος γίνεται δυσβάσταχτο όταν στραβώνει ένα παιχνίδι, γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός «κάθεται» όταν δέχεται πρώτος γκολ και δεν αντιδρά στον βαθμό που θα περίμενε κανείς από μια μεγάλη ομάδα.

Παθαίνουν «μπλακ άουτ»

Το φαινόμενο αυτό είναι συνεχές από το ξεκίνημα της περιόδου. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαθαν «μπλακ άουτ» όταν δέχθηκαν γκολ από τον Ιωνικό, τη Ζαπορίζιε, την ΑΕΚ, τον Αρη και δεν έκαναν ούτε ευκαιρία μέχρι το τέλος, ενώ είχαν αρκετό χρόνο μπροστά τους. Με τον ΟΦΗ το 3-0 το έκαναν 3-3, αλλά αυτό ήταν αποτέλεσμα περισσότερο ατομικών ενεργειών και αποτελεσματικότητας, παρά ορμητικής αντεπίθεσης, σαν κι αυτές που κλείνουν τον αντίπαλο στα καρέ του. Ενδεικτικά είναι και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και την Καλαμαριά. Πήραν οι «πράσινοι» διαφορά δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και με το που μείωσε ο αντίπαλος στις καθυστερήσεις, έπεσε τέτοιος πανικός που παραλίγο να φέρει την ισοφάριση μέσα σε ένα λεπτό.

Ψυχολογία στο μηδέν

Η κακή ψυχολογία βασανίζει περισσότερο απ’ όλους τον Λουκά Βύντρα, ο οποίος έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος στα μάτια των πολλών και κάθε φορά που πιάνει την μπάλα στα πόδια του, αντιδρά σαν να ζυγίζει εκατό κιλά. Ο 25χρόνος διεθνής είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, έχει χάσει τη χαρά του παιχνιδιού και θέλει στήριξη για να ξαναπατήσει στα πόδια του. Αν δεν γυρίσει το κλίμα σύντομα, δεν θα είναι έκπληξη αν βγει στην αναφορά για να ζητήσει μεταγραφή…

«Καυτή» ερώτηση

Λίγο πριν από το τέλος της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Τροντ Σόλιντ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ένας Ουκρανός συνάδελφος πήρε τον λόγο και έκανε μια «καυτή» ερώτηση στον Νορβηγό: «Ξέρετε, στην Ουκρανία υπάρχει η πληροφορία ότι θα φύγετε από την ομάδα σε περίπτωση που η ομάδα σας τερματίσει τελευταία στον όμιλο». Για να απαντήσει με ψυχραιμία ο προπονητής των Πειραιωτών: «Να ρωτήσετε τη διοίκηση του Ολυμπιακού».

Ολα γίνονται στα όνειρα

Η κουβέντα με τον Τροντ Σόλιντ έφθασε χθες στα όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού. Και ο Νορβηγός τεχνικός δεν είχε αντίρρηση να μιλήσει για τα ποδοσφαιρικά όνειρα, παγκοσμίως: «Νομίζω ότι στα όνειρα μπορείς να κερδίσεις οποιονδήποτε. Στα όνειρα είσαι πάντα ο πρώτος. Στα όνειρα όλα γίνονται. Οχι μόνο οι Ελληνες, όλος ο κόσμος ονειρεύεται. Πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές και να ξέρουμε από πριν πού μπορούμε να φτάσουμε. Για να είχαμε ελπίδα πρόκρισης στον όμιλο θα έπρεπε να ήμαστε πολύ καλοί και τυχεροί ταυτόχρονα».

«Ντροπή»

Εχουμε πει (και γράψει) πολλές φορές «μπράβο στην ΕΡΤ», που έχει καλύψει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ασχέτως αν έχουμε σχολιάσει αρνητικά πολλές περιγραφές. Αυτή την φορά θα πούμε «ντροπή» γι’ αυτό που έκαναν με το (και στο) παγκόσμιο πρωτάθλημα του βόλεϊ. Η ευπρέπεια δεν μας επιτρέπει να γράψουμε τι του έκαναν. Αλλά δεν ακούσαμε και φωνές διαμαρτυρίας για το γεγονός αυτό από τους ανθρώπους του αθλήματος. Φοβούνται κάτι; Ας μην απορούν, πάντως, γιατί το βόλεϊ χάνει συνεχώς «έδαφος», έναντι άλλων αθλημάτων…

Μαρούσι από τα παλιά

Το Μαρούσι επανήλθε δριμύτερο. Βγήκε από την «εντατική» και πλέον θυμίζει ξανά την ομάδα που εξέπεμπε σεβασμό και εκτίμηση για τις αγωνιστικές αρχές και αρετές του. Τι άλλαξε τον τελευταίο μήνα στην ομάδα των βορείων προαστίων; Η προσήλωση στην άμυνά του, όπως την «κληροδότησε» ο Γιαννάκης στον Κακιούση. Αν υπήρχε και το κατάλληλο «βάθος» του πάγκου σε μερικές θέσεις της βασικής πεντάδας ή είχε παραμείνει ο Μπλάκνεϊ στην ομάδα, το Μαρούσι δεν θα είχε περάσει κλυδωνισμούς…

Κάποιοι δεν έχουν μνήμη

«Ο Ολυμπιακός στον οποίο έπαιξα 16 χρόνια, τον έβαλα στο μπάσκετ και υπήρξα προπονητής του δεν μου έχει κάνει τέτοιες τιμές» είπε ο Στηβ Γιατζόγλου, ύστερα από την αποθεωτική υποδοχή που έτυχε από τους φιλάθλους του Αρη, πριν από τον αγώνα με το Αιγάλεω. Το «λιοντάρι» έχει να το λέει για τη διαχρονική «αφηρημάδα» του Ολυμπιακού να μην τον έχει τιμήσει ούτε μια φορά για την πολυετή προσφορά του.

Πήρε το ρίσκο

Το να σουτάρει ο Γιάννης Μπουρούσης από τη γραμμή των 6,25 μέτρων για τρίποντο, ακόμα κι αν ήταν εύστοχος, όπως έγινε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ολυμπιάδα Πατρών, δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή κάθε ομάδας στην επίθεση. Ετσι, τουλάχιστον, γράφουν τα βιβλία του παγκοσμίου μπάσκετ…

Χειμερινές… διακοπές

Και ξαφνικά ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζεπ Μπλάτερ, προτείνει το αναποδογύρισμα της ποδοσφαιρικής περιόδου, να αρχίζει, δηλαδή, στα τέλη Φεβρουαρίου και να λήγει στα τέλη Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας τις θερινές διακοπές με… χειμερινές. «Μόλις το πρότεινα στους συλλόγους, να κάνουν, δηλαδή, τη σεζόν σαν το ημερολογιακό έτος. Μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι στηρίζουν την ιδέα αυτή», δήλωσε ο κ. Μπλάτερ, χωρίς να εξηγήσει πώς σύλλογοι σαν τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους και τη Μίλαν θα ‘θελαν να παίζουν όταν το θερμόμετρο θα χτυπάει κόκκινο.

Ζεβλάκοφ: Στην οργάνωση οι μεγάλες διαφορές

Ρεαλιστής εμφανίζεται ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, μιλώντας για το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού. Παραδέχεται ότι στην παρούσα φάση ένας τελικός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση φαντάζει με όνειρο: «Αυτήν τη στιγμή, ναι φυσικά δεν είναι εύκολο. Αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ βλέπω τις διαφορές των ομάδων να μην είναι μεγάλες, στον τρόπο παιχνιδιού. Αυτές περιορίζονται μόνο στις λεπτομέρειες, στα εύκολα λάθη, στα τελευταία δύο με τρία λεπτά του αγώνα. Σαν ομάδα πρέπει να βελτιωθούμε σ’ όλα τα επίπεδα. Οταν βλέπουμε τους αγώνες δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα σε εμάς, τη Βαλένθια, τη Ρόμα, στον τρόπο παιχνιδιού. Αλλά είναι πιο οργανωμένοι. Είναι πιο αποτελεσματικοί. Αυτή είναι η διαφορά», λέει χαρακτηριστικά ο Πολωνός ακραίος αμυντικός των «ερυθρόλευκων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή