Πρωτάθλημα μη ανταγωνιστικό

Πρωτάθλημα μη ανταγωνιστικό

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Βαρκελώνη, ο Εθνικός έχασε στο Ζάγκρεμπ, οι άνθρωποί τους, όμως, δεν στέκονται τόσο στ’ αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας, αλλά σε κάποια σοβαρά προβλήματα του ελληνικού πόλο.

«Παίζουμε σχεδόν συνεχώς Τετάρτη – Σάββατο. Είναι εξαντλητικό. Το πρωτάθλημα έπρεπε να έχει αρχίσει νωρίτερα, όπως έγινε στις άλλες χώρες. Νομίζω ότι και ο Εθνικός θα μπορούσε να νικήσει αν είχε δώσει πιο πολλούς και δύσκολους αγώνες», λέει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος.

Και ο διεθνής φουνταριστός του Εθνικού Αντώνης Βλοντάκης θεωρεί ότι η ομάδα του, που έχασε από τη Μλάντοστ με 7-9, θα ήταν ικανή να επικρατήσει, υπό προϋποθέσεις:

«Το 0-3 στην αρχή του αγώνα ήταν απόρροια του ότι δεν έχουμε παίξει δυνατά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Το επίπεδο του πρωταθλήματός μας δεν είναι υψηλό. Είχαμε την ατυχία να μην αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό ή τον Πανιώνιο και, ουσιαστικά, ήταν το πρώτο σοβαρό παιχνίδι μας στην περίοδο. Ημαστε εκτός ρυθμού. Αν τον είχαμε βρει, μπορούσαμε να νικήσουμε. Θετικό είναι το ότι, μολονότι βρεθήκαμε με τρία γκολ πίσω αγωνιζόμενοι σε δύσκολη έδρα και με ομάδα πιο έτοιμη από εμάς, δύο φορές πλησιάσαμε στο ένα. Είχαμε μαχητικότητα και θέληση. Κάναμε λάθη προσωπικά, επιπόλαια. Μπορούν αυτά να εξαλειφθούν στη συνέχεια. Τα δύο επόμενα παιχνίδια, με την Μπρέσα εδώ και την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, θεωρώ ότι μπορεί να κρίνουν πολλά. Πιστεύω ότι, επειδή και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου είναι σχεδόν ισοδύναμες, όποια πετύχει τρεις νίκες εντός έδρας και πάρει έναν βαθμό εκτός, μπορεί να προκριθεί».

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπαρτσελόνα 10-9 και πολλοί θεωρούν πως αυτή η νίκη ισοδυναμεί με μισή πρόκριση. Ο κ. Πάτερος διαφωνεί:

«Ηταν μια νίκη-βήμα προς την πρόκριση. Οποιος, όμως, στον Ολυμπιακό το δει σαν μισή πρόκριση, θα κάνει λάθος. Για να προκριθούμε νομίζω ότι πρέπει να νικήσουμε τη Μαρσέιγ εδώ και έξω, και την Μπαρτσελόνα εδώ. Με τέσσερις νίκες, πιστεύω, ότι πολύ δύσκολα μένεις έξω. Ομως, ώς το επόμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, που θα είναι το τελευταίο της φάσης των ομίλων, μεσολαβούν πέντε μήνες. Πολλά γίνονται σε τόσο χρόνο. Για τον Ολυμπιακό ήταν σημαντικό πως πέτυχε νίκη εκτός έδρας επί τέτοιας ομάδας. Είχε χρόνια να νικήσει εκτός Ελλάδος ομάδα τόσο ισχυρή. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει πολλούς διεθνείς. Η Ισπανία πήρε την 3η θέση στους Ευρωπαϊκούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή