Χωρίς υψηλούς στόχους στο ευρωπαϊκό

Χωρίς υψηλούς στόχους στο ευρωπαϊκό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς πολλές απαιτήσεις αναχωρούν σήμερα για το Ελσίνκι (Φινλανδία) οι Ελληνες κολυμβητές, που, από τις 7 ώς τις 10 Δεκεμβρίου, θα «πέσουν» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας. Δηλώνουν ότι δεν πηγαίνουν για «μεγάλα πράγματα», αφού τους ενδιαφέρει κυρίως το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε κολυμβητήριο 50 μ., που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.

«Δεν έχω κάνει ειδική προετοιμασία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η 25άρα, άλλωστε, δεν είναι το φόρτε μου. Στόχος μου είναι να μπω στον τελικό, αλλά πάω χωρίς άγχος και πίεση. Βασικά, θέλω να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι, να δω πού κινούνται οι αντίπαλοί μου, να βελτιώσω τις στροφές μου και να κάνω ένα καλό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης», τόνισε ο Γιάννης Δρυμωνάκος. «Στόχος μου είναι μια καλή εμφάνιση. Είναι οι πρώτοι δυνατοί αγώνες της περιόδου. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί για μένα ένα σκαλοπάτι για το παγκόσμιο. Θέλω να κάνω δυνατές κούρσες και να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Κάποιος συγκεκριμένος στόχος δεν υπάρχει. Να κολυμπήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ, στους χρόνους μου αν είναι δυνατόν και ό,τι καλύτερο προκύψει», δήλωσε ο Νίκος Ξυλούρης.

Συμμετοχή σε τελικό θα επιδιώξει ο Γιάννης Κοκκώδης: «Είναι καλοί αγώνες, πάω να κολυμπήσω γρήγορα και να προσπαθήσω να μπω σε κάποιο τελικό. Δεν βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς προέρχομαι από δυνατές προπονήσεις. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελεί ένα καλό τεστ εν όψει του παγκοσμίου, υπογράμμισε.

Ο νεαρός, Γιώργος Δεμέτης, όπως είπε, δεν έχει «τρελές απαιτήσεις» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Θα προσπαθήσω να έχω καλή παρουσία και να καταφέρω να μπω σε κάποιο τελικό. Θέλω να πάω καλά, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Δεν έχω κάνει ειδική προετοιμασία και τους αγώνες αυτούς. Τους βλέπω σαν καλή εμπειρία, αλλά και να δω πού βρίσκομαι σε σχέση με τους ξένους αθλητές».

Η 17χρονη Ελβίρα Ευσταθίου πηγαίνει για να κερδίσει σ’ εμπειρία: «Στόχος μου είναι μια καλή εμφάνιση. Είναι δύσκολο να μπω τελικό, θα επιδιώξω όμως να κάνω καλές κούρσες, να βελτιώσω τις επιδόσεις μου και να πάω όσο καλύτερα μπορώ. Δεν έχω κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία για αυτούς τους αγώνες, αφού μεγάλος μου στόχος φέτος είναι η πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης», τόνισε.

Ο προπονητής, Γιάννης Ορφανίδης, δήλωσε ότι η ομάδα πάει με συγκρατημένη αισιοδοξία. «Δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, αλλά όλο και κάτι καλό μπορεί να προκύψει. Με λίγη τύχη μπορούμε να δούμε και μετάλλιο», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή