Τρίποντα αγάπης για τους ΑΜΕΑ

Τρίποντα αγάπης για τους ΑΜΕΑ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίποντα αγάπης, ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, έβαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Αμαρουσίου σε ξεχωριστές γιορτές που διοργάνωσαν η ΟΣΕΚΚ και οι δήμοι Αθηναίων και Χαλανδρίου, στα γήπεδα του ΜΕΤΣ και του Αμαρουσίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν σύσσωμοι στο ΜΕΤΣ, όπου τους υποδέχτηκαν ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ατόμων με καρότσι, Γιώργος Κούζας και οι μαθητές ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ενώ στον αγώνα επίδειξης που ακολούθησε, ο Αρβιντας Μασιγιάουσκας σούταρε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Ο Μανόλης Παπαμακάριος ευστόχησε σε σουτ ενώ καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον, παρέα με τον διεθνή διαιτητή, Λάζαρο Βορεάδη, έκαναν το τζάμπολ του αγώνα που άνοιξε την εκδήλωση. Μια μπάλα μπάσκετ με τις υπογραφές όλων των παικτών του Ολυμπιακού, ήταν το δώρο του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος μίλησε για την Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες: «Το μήνυμα από τη σημερινή εκδήλωση είναι αμφίδρομο. Τα παιδιά με τις αναπηρίες δίνουν μήνυμα ενθάρρυνσης στους υποτιθέμενους εμάς υγιείς και η παρουσία των αθλητών του Ολυμπιακού είναι πρότυπα για να προσεγγίσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό». Ο Γκέρσον τόνισε ότι η ζωή είναι δύσκολη για τους αθλητές με αναπηρία, ενώ έδωσε και τη συμβουλή του: «Το μήνυμα που θέλω εγώ να πω είναι ότι όλοι πρέπει να οδηγούμε προσεχτικά και να πηγαίνουμε τακτικά στα νοσοκομεία για να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ζωή».

Ευστοχία Μασιγιάουσκας

Η ευστοχία του Μασιγιάουσκας σ’ ένα από τα τρία τρίποντα που σούταρε, δεν προβλημάτισε τον Λιθουανό παίκτη που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας: «Το 1/3 τρίποντα δεν είναι καλό, πρέπει να γίνει 2/3. Οταν θα έρθουν τα πιο σημαντικά παιχνίδια θα είμαι έτοιμος».

Το Μαρούσι δεν αρκέστηκε σε μια απλή συμμετοχή, αλλά φιλοξένησε στην έδρα του την καθιερωμένη, ετήσια εκδήλωση «Τρίποντο της Αγάπης», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου, του ΕΛΕΠΑΠ και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από παιδιά που παρακολούθησαν μια ζεστή εκδήλωση αφιερωμένη σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή