«Στα πόδια» για να αποφύγει τον έλεγχο

«Στα πόδια» για να αποφύγει τον έλεγχο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλός και στο… τρέξιμο, εκτός από τις λαβές, είναι ο τζουντόκα των 81 κ. του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πελαργού Αμυνταίου. Ο αθλητής αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο που διενήργησε ειδικό συνεργείο του ΕΣΚΑΝ κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος τζούντο ανδρών/γυναικών. Μάλιστα, δεν συμμετείχε ούτε στον αγώνα για την 3η θέση στην κατηγορία του.

«Ο επιλεγμένος αθλητής, αν και συμμετείχε στους αγώνες έφυγε από το χώρο διεξαγωγής χωρίς ν’ αγωνιστεί για την 3η θέση στην κατηγορία του. Αμέσως μετά την απομάκρυνσή του, η ομάδα ελέγχου ντόπινγκ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον εν λόγω αθλητή για να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο ίδιος δεν προσήλθε. Το εθνικό συμβούλιο καταπολέμησης του Ντόπινγκ διεξάγει σχετική έρευνα για το συμβάν, τα αποτελέσματα της οποίας θ’ ανακοινωθούν σύντομα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΚΑΝ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αθλητής έχει ισχυριστεί ότι έφυγε από το στάδιο του Αγίου Θωμά, στη Λάρισα, καθώς αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο δεν ανακοίνωσε το όνομα του αθλητή, διευκρινίζοντας ότι, ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί το συμβάν, το οποίο θα συζητηθεί και στο προσεχές ΔΣ της ομοσπονδίας. «Για εμάς ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό. Θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Σε αυτά τα θέματα είμαστε απόλυτοι. Ολοι οι αθλητές πρέπει να περνάνε από ελέγχους. Θέλουμε το άθλημα να μείνει μακριά από απαγορευμένες ουσίες. Ο συγκεκριμένος αθλητής δεν συμμετείχε ποτέ σε εθνική ομάδα», μας είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Σουφλέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή