Αυλαία δίχως χειροκρότημα

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη άδοξα χωρίς να πετύχει ούτε μία νίκη, στους έξι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αποκλεισμός και από το Κύπελλο UEFA αναμένεται να πυροδοτήσει εξελίξεις, τις οποίες ήδη είχε εξαγγείλει από τη Δευτέρα ο Σωκράτης Κόκκαλης. «Αν δεν προκριθείτε, θα έχετε πρόβλημα», είχε πει στους παίκτες του. Ομως, πρόβλημα έχει και ο ίδιος, αφού και ο Σόλιντ αλλά και τα μπάτζετ που διαχειρίσθηκε ο Νορβηγός προπονητής ήταν δικές του αποφάσεις. Οσο για τους παίκτες, στους οποίους είχε βάλει το… μαχαίρι στο λαιμό, προσπάθησαν… Είχαν θέληση, όχι όμως και τη δύναμη καθώς και το καθαρό μυαλό. Η μόνη περίοδος που ζέσταναν το κοινό τους ήταν όταν ο Καστίγιο ισοφάρισε στο 54΄ σε 1-1, που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο Τροντ Σόλιντ ανακάτεψε τόσο πολύ την τράπουλα που μπέρδεψε ακόμα και τους… ποδοσφαιριστές του. Ο Ζεβλάκοφ στο κέντρο της άμυνας. Χωρίς κλασικό σέντερ φορ -Οκκάς με Κωνσταντίνου στον πάγκο- και με τους Καστίγιο – Μπαμπαγκίτα να περιφέρονται γύρω από την περιοχή της Σαχτάρ, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν. Και όποια φάση δημιούργησαν ήταν με σουτ εκτός περιοχής και έπειτα από ατομικές προσπάθειες. Ομως αυτά των Τζόρτζεβιτς στο 13΄, Μάριτς 23΄, Ριβάλντο 35΄, κεφαλιά Σέζαρ 39΄ και το σουτ του Καστίγιο στο 45΄ δεν είχαν τύχη. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν στο 26΄ να ευστοχήσουν όταν ο Ματουζάλεμ πρόλαβε τον Νικοπολίδη έπειτα από χτύπημα κόρνερ και με κεφαλιά πέτυχε το γκολ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, όμως παρά τη γρήγορη ισοφάριση, δεν μπόρεσε να έχει συνέχεια στο παιχνίδι του. Μπορεί δύο σουτ του Ριβάλντο να ανησύχησαν τον Σουστ, όμως τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε η Σαχτάρ με τον Αγκαχόβα στο 79΄, όταν πρώτα ο Νικοπολίδης και στη συνέχεια ο Σέζαρ κράτησαν την ισοπαλία για την ομάδα τους.

Ο Αγγλος διαιτητής, Στέφεν Μπένετ, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του κιτρίνισε τους Μπραντάο, Κούσερ (2), Κωνσταντίνου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος (75΄ Κωνσταντίνου), Ζεφλάκοφ, Ζέζαρ, Ντομί (83΄Γεωργάτος), Στολτίδης, Μάριτς, Τζόρτζεβιτς, Μπαμπαγκίντα (83΄ Μπόρχα), Ριβάλντο, Καστίγιο.

ΣΑΧΤΑΡ: Σουστ, Τίμουτσουκ, Κούτσερ, Φερναντίνιο (80΄ Ελάνο), Ματουζάλεμ (76΄ Νουλάϊ), Μπραντάο, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Μαρικά (65΄ Αγκαχόβα), Σρνα, Τζάντσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή