Η ιστορία απέχει 90 λεπτά

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειαζόταν να το πει ο Σέρα Φερέρ για να το εμπεδώσουμε: Η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά από τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας της και τη χωρίζουν 90 λεπτά μάχης για να πάρει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το αποψινό παιχνίδι με την Αντερλεχτ (21.45, ΝΕΤ) στις Βρυξέλλες δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική ομάδα να προκριθεί χωρίς να περάσει από την… πίσω πόρτα, το κλειδί της οποίας το κρατά η Μίλαν. Αν η ΑΕΚ νικήσει, εξασφαλίζεται και μαθηματικά. Αν δεν τα καταφέρει, η τύχη της θα εξαρτηθεί από τον αγώνα στο Μιλάνο, ελπίζοντας ότι η Λιλ δεν θα φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από το δικό της. Αν είναι το ίδιο (ισοπαλία ή ήττα και για τις δύο), το πλεονέκτημα το έχει η ΑΕΚ, η οποία μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ μόνο αν η γαλλική ομάδα κερδίσει κάτι παραπάνω απ’ αυτήν, νικήσει δηλαδή, αν έλθει ισόπαλο το παιχνίδι στις Βρυξέλλες, ή πάρει βαθμό από τη Μίλαν, αν η ΑΕΚ χάσει από την Αντερλεχτ. Τα περισσότερα σενάρια πρόκρισης έχουν ελληνικό χρώμα, αλλά καλό θα είναι η ΑΕΚ να χτίσει την τύχη της μόνη της, χωρίς να περιμένει «δωράκια» από την αδιάφορη βαθμολογικά Μίλαν, η οποία, συν τοις άλλοις, διέρχεται περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Σέρα Φερέρ έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το ΟΥΕΦΑ.

«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένα σχετικό άγχος, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εγώ πρέπει να τους μεταδώσω ηρεμία και αυτοπεποίθηση, γιατί δεν πρέπει το άγχος να παρεμποδίσει τη δουλειά μας. Είναι καλό να έχουμε ανησυχία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουμε καλή ψυχολογία. Εχουμε αυτοπεποίθηση, νιώθουμε καλά και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τα καταφέρουμε. Εξελισσόμαστε σαν ομάδα και σίγουρα θέλουμε και περισσότερα πράγματα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε, το να προσπαθούμε. Δεν νομίζω ότι αυτό το ματς θα είναι πιο δύσκολο από εκείνο με τη Χαρτς στη Σκωτία, όπου κερδίσαμε» δήλωσε ο Φερέρ και πρόσθεσε: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος και αποφασιστικότητα, ώστε να τη μετατρέψουμε σε μια πρόοδο πολύ σημαντική για τον σύλλογο. Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε την ήττα. Εχουμε καλή άμυνα και αυτά τα παιχνίδια μας βοηθούν να προχωρούμε και να βελτιωνόμαστε».

Η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς τους τραυματίες Δέλλα, Εμερσον, Ιβιτς, Λαγό και πρόθεση του Φερέρ είναι να παρατάξει μια ενδεκάδα που δεν θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά θα στοχεύει στη νίκη. Ο Παπασταθόπουλος είναι φαβορί για τη θέση του Δέλλα δίπλα στον Τσιρίλο, ενώ είναι πιθανόν να ξεκινήσει ο Λάκης. Τα 28 χιλ. εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και πολλοί Ελληνες εκδρομείς θα φτάσουν μέχρι το γήπεδο χωρίς να μπουν μέσα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή