Η Μίλαν μπορεί να… διευκολύνει την ΑΕΚ

Η Μίλαν μπορεί να… διευκολύνει την ΑΕΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέγιστο ενδιαφέρον για τους φίλους της ΑΕΚ έχει το παιχνίδι του «Σαν Σίρο» για τον όγδοο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λιλ. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η Μίλαν θέλει και μπορεί να κόψει βαθμούς από τη Λιλ απόψε.

Η Μίλαν έχει «καπαρώσει» ήδη την κορυφή του ομίλου και η μισή της ομάδα είναι τραυματισμένη, ενώ η ψυχολογία της από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες στο καμπιονάτο είναι ιδιαιτέρως χαμηλά.

Από την αποψινή Μίλαν θα λείπουν οι Ντίντα, Νέστα, Σερζίνιο, Καφού, Κοστακούρτα, Φαβάλι και Γκατούζο. Προ του κινδύνου απόντες απόψε να είναι και οι οπαδοί της Μίλαν, η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου αποφάσισε να τιμολογήσει τα φθηνά εισιτήρια μόλις στο 1 ευρώ.

«Ακόμη κι αν έχουμε προκριθεί, θέλουμε και πάλι να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας» δηλώνει ο μέσος Αντρέα Πίρλο. «Ο στόχος μας είναι να ξανακερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ» προσθέτει, αφού η Μίλαν είναι μάλλον αδύνατο να κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα καθώς απέχει 24 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ιντερ. Από την άλλη πλευρά, οι Γάλλοι αποσκοπούν τουλάχιστον σε ισοπαλία, ώστε να ελπίζουν σε νίκη της Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Μεγάλη απώλεια για τον προπονητή Κλοντ Πιέλ θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας Τόνι Σίλβα, γύρω από τον οποίο τα τελευταία χρόνια έχτισε η Λιλ τη σπουδαία της άμυνα. Αμφίβολος είναι και ο αμυντικός Γκρεγκορί Ταφορό.

«Θα πρέπει να τα καταφέρουμε χωρίς τον Τόνι, αλλά ο (αναπληρωματικός) Γκρεγκορί Μαλίτσκι θα πάρει τη θέση του», δηλώνει ανήσυχος ο κ. Πιέλ.

Μάντσεστερ – Μπενφίκα

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας δεσπόζει η μάχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μπενφίκα στο «Ολντ Τράφορντ». Οι Αγγλοι περνούν στον επόμενο γύρο και με ισοπαλία, ενώ οι Λουζιτανοί του Φερνάντο Σάντος χρειάζονται μόνο νίκη. Εχουν πάντως ανεβασμένη ψυχολογία από τη μεγάλη νίκη εκτός έδρας, με 2-0 επί της Σπόρτιγκ, στο ντέρμπι της Λισσαβώνας την Παρασκευή, αλλά και η Γιουνάιτεντ διψάει για εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της από την Μπενφίκα.

«Αν η Μπενφίκα πάει στο Μάντσεστερ και παίξει στο ανώτερό της επίπεδο, μπορεί να τα καταφέρει», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο. Στον ίδιο όμιλο η Σέλτικ, που έχει ήδη περάσει, παίζει στην Κοπεγχάγη σ’ ένα αδιάφορο ματς.

Στον 7ο όμιλο, Πόρτο και Αρσεναλ (χωρίς τον Ανρί) συγκρούονται στο «Ντραγκάο», με τον νικητή να τερματίζει πρώτος και τον ηττημένο να ελπίζει σε απώλειες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Αμβούργο. Αν πάντως το ματς έρθει ισόπαλο, Πόρτο και Αρσεναλ θα προκριθούν χέρι χέρι, αφήνοντας απ’ έξω τους Ρώσους.

Τέλος, στον 5ο όμιλο, όπου έχουν κριθεί όλα, η Λιόν φιλοξενεί τη Στεάουα και η Ρεάλ παίζει στο Κίεβο με την Ντιναμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή