Σκάνδαλο με στοιχήματα ξέσπασε στην Ιταλία

Σκάνδαλο με στοιχήματα ξέσπασε στην Ιταλία

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν είστε παίκτης του στοιχήματος και σας κινούσαν υποψίες οι πολλές ισοπαλίες στο τέλος κάθε χρονιάς στο Καμπιονάτο, μπορείτε πλέον να νιώθετε δικαιωμένοι.

Τρανταχτά ονόματα του ιταλικού ποδοσφαίρου, όπως οι διεθνείς επιθετικοί Βιντσέντσο Ιακουίντα της Ουντινέζε και Νταβίντ Ντι Μικέλε της Παλέρμο (και πρώην της Ουντινέζε), κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη της γείτονος για συμμετοχή σε κύκλωμα στοιχημάτων και απειλούνται με αποκλεισμό από τα γήπεδα που φτάνει τους 18 μήνες.

Ο εισαγγελέας της πόλης Ούντινε κατηγορεί 21 συνολικά ποδοσφαιριστές, 14 εν ενεργεία και 7 βετεράνους, για παράνομα στοιχήματα ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ από το 1998 ώς το 2005.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών είναι και οι Ζέλικο Κάλατς και Μάρεκ Γιανκουλόφσκι της Μίλαν, ο Τζαμπιέρο Πίντσι της Ουντινέζε και ο Τόμας Μανφρεντίνι της Μπολόνια, ενώ φήμες φέρουν τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Τζανλουίτζι Μπουφόν να ενέχεται κι αυτός στην υπόθεση, αν και το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στα 21 που ανακοινώθηκαν.

Την προσοχή των δικαστικών αρχών του Ούντινε τράβηξαν ιδιαίτερα κάποια πολύ υψηλά στοιχήματα στον αγώνα Ρετζίνα – Μπολόνια 1-1 τον Μάιο του 2005 και στην τριάδα των αγώνων Ασκολι – Κάλιαρι (2-2), Πάρμα – Σιένα (1-1) και Ουντινέζε – Κιέβο (1-1) στις 22 Απριλίου του 2006.

Επίκεντρο των ερευνών είναι ένα παράνομο γραφείο στοιχημάτων στο Ούντινε, με επικεφαλής κάποιον Αρμάντο Τζαμπάρο, ο οποίος όχι μόνο δηλώνει ότι γνωρίζει ότι τους 21 αυτούς ποδοσφαιριστές, αλλά και «τουλάχιστον άλλους 200» με τους οποίους όπως λέει «έχω πιει καφέ».

Στην ιστοσελίδα της αθλητικής εφημερίδας «Γκατζέτα ντελο Σπορτ», εμφανίστηκε μάλιστα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει τον Ζέλικο Κάλατς να παίζει στοίχημα σε πρακτορείο της Λομβαρδίας. Βάσει νόμου, από τον Νοέμβριο του 2005 οι ποδοσφαιριστές στην Ιταλία δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν ούτε το νόμιμο ποδοσφαιρικό στοίχημα.

«Τα στοιχήματα πλέον αποτελούν κομμάτι της κοινωνίας μας», αντέτεινε χτες ο προπονητής της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις. «Τώρα πια ο κόσμος βάζει στοίχημα για τους πάντες και τα πάντα, όπως μας δίδαξαν πρώτοι οι Αγγλοι, ενώ στη δεκαετία του ’80 τα στοιχήματα ήταν ύποπτα, αφού πολλοί στοιχημάτιζαν ενάντια στην ίδια τους την ομάδα. Το σημερινό πρόβλημα δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα των αγώνων όπως το σκάνδαλο «καλτσόπολι»», συμπλήρωσε ο Ιταλός τεχνικός.

Την αθωότητά τους υποστηρίζουν όλοι οι παίκτες που ενέχονται στην υπόθεση. «Από τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, οι παίκτες της Ουντινέζε δεν έχουν διαπράξει τίποτε το παράνομο», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζαμπάολο Πότσο.

Εδώ και καιρό, πολλοί ξένοι μπουκμέικερς δεν δέχονται στοιχήματα για ισοπαλίες στις δύο μεγάλες κατηγορίες της Ιταλίας στο τέλος της περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή