Τι γραφει ο ξενος Τυπος

4' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

LA GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Βράδυ Κυριακής, μεικτή ζώνη του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ έχει μόλις κερδίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο και απέχει μόλις ένα βαθμό από την Μπάρτσα. Ηταν μια νίκη που οφείλεται στον Ρονάλντο, ο οποίος μπήκε στην επανάληψη μαζί με τον Μπέκαμ. Οι δυο τους μαζί άλλαξαν τη Ρεάλ και οι δυο τους είναι κεφάτοι και έτοιμοι να μιλήσουν στους δημοσιογράφους, ενώ συνήθως περνούν και δεν σταματούν. Ηταν και οι δύο απόντες εδώ και μερικές εβδομάδες, ο Ρονάλντο από το 5-1 στο Κόπα Ρέι εναντίον της Εθίχα αλλά και από το ατύχημα στο γόνατό του. Λιγότερο από ένας μήνας και ο Ρονάλντο ξαναγύρισε, ακόμη πιο αδύνατος και με εντυπωσιακή θέληση. «Ελπίζω ότι ξεκαθάρισα τους λογαριασμούς μου με την κακοτυχία» λέει. «Πάω καλά, νιώθω καλά, το σημαντικότερο είναι να συνεχίσω έτσι, χωρίς ατυχήματα» προσθέτει. «Δεν ξαναμπαίνει κανείς σε φόρμα μόνο με προπονήσεις, χωρίς να παίζει. Ο Ρονάλντο έχει ανάγκη να παίζει συνεχώς» είπε ο Φάμπιο Καπέλο. Ετσι, απόψε στον αγώνα της Ρεάλ στο Κίεβο ο Ρονάλντο θα κατέβει στον αγώνα, όπως και ο Μπέκαμ και ο Κασάνο. Ο αγώνας δεν κρίνει τίποτα, η Ρεάλ έχει ήδη καταταγεί δεύτερη πίσω από τη Λιόν, όμως έχει σημασία για τον Ρονάλντο να προσθέσει λεπτά αγώνα. Ο Ρονάλντο σήμερα ζυγίζει 89,6 κιλά, έχει χάσει τουλάχιστον 6, ικανοποιώντας τον Καπέλο, αν και ο προπονητής θα προτιμούσε να πέσει το «φαινόμενο» στα 88.

SPIEGEL ON LΙΝΕ

«Τρύπες» στο Αμβούργο

Στην ομάδα του Αμβούργου, που απειλείται με υποβιβασμό, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή πολλές τρύπες. Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, μία εξ αυτών αναμένεται να καλυφθεί με την απόκτηση του Φρανκ Ροστ από τη Σάλκε. Ο 33χρονος αναμένεται να μετακομίσει στον Ελβα κατά τη χειμερινή διακοπή. Τόσο η Bild Zeitung όσο και η Hamburger Morgenpost αποκάλυψαν χθες ότι υπάρχει ενδιαφέρον της 17ης ομάδας στην κατάταξη για τον τερματοφύλακα της Σάλκε, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάθεται αποκλειστικά στον πάγκο. Οι Αμβουργέζοι αναζητούν συνεπώς έναν τερματοφύλακα, αφού αμφότεροι οι δικοί της δεν κατάφεραν να πείσουν με τις εμφανίσεις τους. Ο Στέφαν Βέχτερ, ο οποίος αντικατέστησε τον αδύναμο Σάσα Κίρχσταϊν πριν από λίγες εβδομάδες, παρουσίασε ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι με την Μπόχουμ πολύ κακή επίδοση. Ο επικεφαλής της ομάδας, Μπερντ Χόφμαν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσης μεταγραφής, δηλώνοντας στην Bild ότι οι άνθρωποί του χτενίζουν αυτήν τη στιγμή την αγορά. Ο Ροστ είναι εδώ και μερικές εβδομάδες το νούμερο δύο στο Γκελζενκίρχεν, πίσω από τον 20χρονο Μανουέλ Νόιερ. Ο προπονητής της Σάλκε, Μίρκο Σλόμκα, όπως και ο μάνατζέρ της, Αντρέας Μίλερ, έχουν εξαγγείλει ότι θα επιμείνουν και μελλοντικά στον Νόιερ.

LΕ ΜΟΝDΕ

Οι φιλοδοξίες του ομίλου Λαγκαρντέρ

Ενώ η γαλλική ομοσπονδία στίβου αποδέχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το καταστατικό της μελλοντικής επαγγελματικής λίγκας συνεχίζει τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τον βασικό εταίρο, τον όμιλο Λαγκαρντέρ. Η δημιουργία της λίγκας θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της ελίτ του στίβου με αντάλλαγμα τη συμμετοχή της σε ένα τουρνουά έξι αθλητικών συναντήσεων. Η λίγκα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα (1,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) και ως επί το πλείστον από τον όμιλο Λαγκαρντέρ, ο οποίος είναι συνεργάτης από τα πρώτα στάδια, της σύλληψης του σχεδίου, καταλαμβάνοντας ενδεχομένως υπερβολικά μεγάλο χώρο… Στο ανακοινωθέν της, η ομοσπονδία στίβου εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτική προκειμένου να μη φανεί υποδουλωμένη στον ιδιωτικό όμιλο, με υπέρμετρες φιλοδοξίες στο πεδίο των αθλητικών επιχειρήσεων και η οποία απέλυσε πρόσφατα έναν ομοσπονδιακό προπονητή του σπριντ, τον Γκι Οντανόν, προκειμένου να αναπτύξει την ιδιωτική της ομάδα στίβου. «Ο όμιλος Λαγκαρντέρ θα είναι ένας εταίρος σαν όλους τους άλλους. Δεν θα συμμετέχει στο συμβούλιο της ομοσπονδίας και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο όπως οι υπόλοιποι εταίροι», επέμεινε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ομοσπονδίας. Εν ολίγοις, υποτίθεται ότι ο όμιλος Λαγκαρντέρ θα δώσει το όνομά του στις συναντήσεις και δεν θα έχει κανένα άλλο προνόμιο. Στην πράξη, όμως, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπει φρένο στις υπέρμετρες φιλοδοξίες του ομίλου.

ΒΒC

Ο Εσιέν είναι πολύτιμος

Ο πρώην αρχηγός της Τσέλσι, Μαρσέλ Ντεσαγί, δηλώνει ότι ο Μίχαελ Εσιέν μπορεί να αποδειχθεί παίκτης-κλειδί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την ομάδα. Ο 24χρονος Εσιέν αρχικά δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην Τσέλσι μετά τη μεταγραφή του από τη Λιόν, αντί 24 εκατομμυρίων λιρών, αλλά σήμερα δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’ αυτόν. «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Τσέλσι αυτή τη σεζόν, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στη φυσική του θέση. Είναι δυνατός, έξυπνος και με καλή τεχνική, όλα όσα χρειάζεται να έχει ένας παίκτης για να τα πάει καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ» δήλωσε ο Ντεσαγί. «Ο Εσιέν δεν ήταν παίκτης παγκόσμιας κλάσης όταν ήρθε. Η Λιόν είναι μεγάλος σύλλογος, αλλά δεν είναι Μίλαν, Μπαρτσελόνα ή Τσέλσι. Ομως ήταν καλός παίκτης και τα κατάφερε. Είναι φανταστικός», δήλωσε για τον νεαρό Γκανέζο μέσο της Τσέλσι ο Μαρσέλ Ντεσαγί. Ο Ζοζέ Μουρίνιο κυρίως χρησιμοποιεί τον Εσιέν στη δεξιά πτέρυγα, ενώ ο Ντεσαγί θεωρεί ότι η κατάλληλη θέση για τον Εσιέν είναι στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. «Οταν η Τσέλσι πέτυχε το δεύτερο γκολ εναντίον της Μπάρτσα στο Καμπ Νου (2-2) ο Εσιέν ήταν ο εμπνευστής. Χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να πάρει την μπάλα, έτρεξε γρήγορα μπροστά και στη συνέχεια έδωσε τη σωστή πάσα».

ΕL ΡΑΙS

Πωλείται η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ διαπραγματεύεται την πώλησή της. Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι άρχισε διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία Ντουμπάι Ιντερνάσιοναλ Γκρουπ. Αν η συμφωνία κλείσει, η Λίβερπουλ θα είναι η έβδομη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ με ξένους ιδιοκτήτες. Οι Αραβες του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ προσφέρουν 670 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου των οικονομικών της ομάδας. Η επίσημη προσφορά αναμένεται να γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Μπιν Μακτούμ, κυβερνήτης του Ντουμπάι και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αγόρασε πρόσφατα το μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή