«Μαγική» νίκη των Ουίζαρντς στο ΝΒΑ

«Μαγική» νίκη των Ουίζαρντς στο ΝΒΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, Ουάσιγκτον, και οι Ουίζαρντς αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια για τους Ντάλας Μάβερικς και το σερί των 12 νικών που είχαν στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Οι Ουίζαρντς νίκησαν 106-97 το Ντάλας, με τον Γκίλμπερτ Αρίνας να πετυχαίνει 38 πόντους και να μοιράζει 8 ασίστ.

«Αυτή η νίκη δείχνει ότι είμαστε πολύ ικανοί όταν παίζουμε δυνατά. Αλλά πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα ανάλογο σερί αν θέλουμε να μπούμε ξανά στην κούρσα», σχολίασε ο πρωταγωνιστής των Μάβερικς.

Στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν», οι Νιου Γιορκ Νικς νίκησαν τους Μέμφις Γκρίζλις (98-90) και έπαιξαν καλό μπάσκετ, ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα. Ο Εντι Κάρι σημείωσε 26 πόντους και είχε 15 ριμπάουντ.

Ο Μανού Τζινόμπιλι επέστρεψε στη σύνθεση των Σπερς ύστερα από απουσία τεσσάρων αγώνων (για ενοχλήσεις στη μέση) και παρότι είχε 6 πόντους και 9 ασίστ, διαπίστωσε ότι η άνετη νίκη των Σπερς επί των Ουόριορς (129-89) ήταν περισσότερο ομαδική δουλειά!

«Δεν μπορούσα να πάω δυνατά στο καλάθι, φοβόμουν λιγάκι», παραδέχτηκε ο Αργεντίνος πλέι μέικερ, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους αναπληρωματικούς πέτυχε 75 πόντους, για τους συνολικά 129, η οποία είναι κι η καλύτερη φετινή επίδοση.

Την 5η συνεχόμενη νίκη τους (100-82) πέτυχαν οι Μπουλς, κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς, χάρις στην ηγετική εμφάνιση του Αντρές Νοτσιόνι. Ο Αργεντίνος φόργουορντ σκόραρε 20 πόντους, ενώ μετά τον αγώνα ο Μπεν Ουάλας έδωσε στους συμπαίκτες του το… δαχτυλίδι του πρωταθλητή (με τους Πίστονς) και κάποιοι απ’ αυτούς το δοκίμασαν!

«Απλά ήθελα να πω στα παιδιά ότι αν μπορώ εγώ να το κάνω, εγώ που υποτίθεται δεν έπρεπε να παίζω σε αυτή τη λίγκα, τότε μπορεί ο καθένας», είπε χαρακτηριστικά ο «Μπιγκ Μπεν».

Μια νίκη χρειάζεται ακόμα ο Τζέρι Σλόαν για να συμπληρώσει τις χίλιες στο ΝΒΑ. Οι Γιούτα Τζαζ επιβλήθηκαν των Μιλγουόκι Μπακς με 101-88 και ο τεχνικός των Τζαζ έφτασε τις 999 νίκες! Ο Κάρλος Μπούζερ είχε 30 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Μεχμέτ Οκούρ πρόσθεσε άλλους 17 και 13 ριμπάουντ.

Με τρίποντο του Τζαμίρ Νέλσον, οι Ορλάντο Μάτζικ… απέδρασαν με τη νίκη από την «Αρκο Αρίνα», κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς 992-89) και τερμάτισαν την αρνητική παράδοση που ήθελε την τελευταία νίκη του Ορλάντο πριν από 13 χρόνια.

Παρά την αποχώρηση του Κόμπι Μπράιαντ με διάστρεμμα, οι Λέικερς βρήκαν τον τρόπο να κάμψουν την αντίσταση των Πέισερς (101-87) και να φτάσουν σε μια ακόμη εντός έδρας νίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή