Δώρο – πρόκριση της Μίλαν στη Λιλ

Δώρο – πρόκριση της Μίλαν στη Λιλ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν η ΑΕΚ περίμενε βοήθεια από τη Μίλαν για να νικήσει τη Λιλ, στην Ιταλία και δεν διεκδικούσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στηριζόμενη μόνο στις δικές της δυνάμεις, δεν θα έβλεπε ποτέ… προκοπή. Οι Μιλανέζοι ήταν απόλυτα αδιάφοροι απέναντι στη Λιλ που είχε κίνητρο να φύγει νικήτρια από το «Σαν Σίρο» και τα κατάφερε περίφημα. Μόλις στο έβδομο λεπτό, η γαλλική ομάδα άνοιξε το σκορ. Ο Κάλατς προσπάθησε ν’ απομακρύνει ένα μακρινό σουτ του Μποντμέρ, όμως ο Οντεμβίγκι που παρακολουθούσε την φάση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 23΄, η Λιλ είχε και δεύτερη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Οντεμβίγκι εκμεταλλεύθηκε λάθος στην άμυνα της Μίλαν, αλλά ο Κάλατς απομάκρυνε το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός των Γάλλων. Η Μίλαν, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση της, μέσω της πρώτης θέσης, απείλησε με αξιώσεις τη γαλλική εστία για πρώτη φορά στο 60΄. Ο Γκουρκούφ εκτέλεσε κόρνερ, όμως ο Ιντζάγκι δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με κεφαλιά, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας της Λιλ. Στο 67΄, η Λιλ έφτασε στο 0-2. Ο Καντέρ Κεϊτά έπαιξε το «1-2» με τον Μποντμέρ και απέναντι από τον Κάλατς δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΜΙΛΑΝ: Κάλατς, Καλάτζε, Ιντζάγκι, Μποριέλο (72΄ Ολιβέιρα), Σίμιτς, Γιανκουλόφσκι, Γκουρκούφ, Πίρλο, Αμπροσίνι (55΄ Κακά), Μπονέρα, Μπρόκι.

ΛΙΛ: Μαλικί, Ντεμπισί, Ταβλαρίδης, Καμπαγιέ, Μποντμέρ (89΄ Φοβέργκ), Οντεμβιγκί (72΄ Ρομπάι), Μακούν, Ταφορό, Σαλμέ, Κεϊτά (83΄ Γιουλά), Πλεστάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή