ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γλυφάδα και ΝΕΠ προς την πρόκριση

Η πρόκριση στη Β΄ φάση του κυπέλλου πρωταθλητριών στο πόλο είναι ο στόχος της γυναικείας ομάδας της Γλυφάδας, που αρχίζει σήμερα τους αγώνες της, στη Νίκαια της Γαλλίας. Πολύ κοντά στην πρόκριση στον Β΄ γύρο του Τροπαίου ΛΕΝ βρίσκεται πλέον η ΝΕ Πατρών, που ξεκίνησε με νίκη. Η Γλυφάδα, που για να προκριθεί πρέπει να καταλάβει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις, σήμερα αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ. Στη συνέχεια θα παίξει, κατά σειρά, με τις Βρούτκι (Σλοβακία), Αλκορκόν Μαδρίτης (Ισπανία) και την Ολυμπίκ Νις. Σήμερα αναμετρώνται, επίσης, Ολυμπίκ Νις – Βρούτκι. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος, Βουλιαγμένη, έχει περάσει απευθείας στην επόμενη φάση. Σπουδαία νίκη σημείωσε η ΝΕ Πατρών, που για τον 1ο προκριματικό όμιλο του Τροπαίου ΛΕΝ επικράτησε 11-10 της οικοδέσποινας OSC Βουδαπέστης. Οι Ουγγαρέζες, και λόγω έδρας, εθεωρούντο ότι είναι το φαβορί του ομίλου. Προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες. Σήμερα η ΝΕΠ θα παίξει με την ισπανική Μοσκάρδο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΜΕΑ

Κι άλλο χρυσό ο Ταϊγανίδης

Νέες επιτυχίες σημείωσαν οι Ελληνες κολυμβητές που μετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες. Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατέκτησε κι άλλο χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στα 100 μ. πεταλούδας. Ο Χρήστος Ταμπαξής αναδείχθηκε 1ος στα 50 μ. υπτίως και 2ος στα 200 μ. ελευθέρως. Στα 50 μ. υπτίως (υπάρχουν πολλές κατηγορίες, ανάλογα με το είδος και τον βαθμό της αναπηρίας) η Μαρία Καλπακίδου τερμάτισε 2η, ενώ χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Γιώργος Καπελάκης, Ευφημία Γαϊτανίδου.

ΣΕΓΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ζητεί άμεση λύση

Εκκληση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, και τον ΓΓΑ, Σταύρο Δουβή, να δώσουν λύση στο πρόβλημα των τακτικών επιχορηγήσεων των σωματείων και της ομοσπονδίας και, επίσης, να δώσουν λύσεις στο ζήτημα της χρηματοδότησης της ολυμπιακής προετοιμασίας, απηύθυνε χθες το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Επίσης, ζητεί την παρέμβαση της αθλητικής ηγεσίας, προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα τόσο το «Ειρήνης και Φιλίας» και το αντίστοιχο της Παιανίας, δεδομένου ότι διανύουμε ήδη την περίοδο του κλειστού στίβου. Στον διεθνή Μαραθώνιο του Χιούστον, που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2007, αποφασίστηκε να μετάσχουν ο Γεράσιμος Κόκκοτος και η Αννα Μπινάση.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Δεύτερος ο Ηλίας Ηλιάδης

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην κατηγορία των 90 κ. στο τζούντο, παρέμεινε ο Ηλίας Ηλιάδης, «χρυσός» ολυμπιονίκης της Αθήνας. Η παγκόσμια κατάταξη θα μηδενιστεί το 2007, προκειμένου λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 να «δώσει» στους εννέα πρώτους των επτά κατηγοριών το «εισιτήριο» για το Πεκίνο. Στις γυναίκες θα προκριθούν οι πέντε πρώτες.

ΘΑΝΟΣ ΚΑΤΑ ΠΑΧΤΑ

Αντεπίθεση στα δικαστήρια

Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδικάστηκε χθες η αγωγή που είχε καταθέσει ο Κώστας Θάνος κατά του ομοσπονδιακού προπονητή της πάλης Γιώργου Πάχτα και της ομοσπονδίας. Ο παλαιστής ζητεί 2.000.000 ευρώ για τον, όπως υποστηρίζει, άδικο αποκλεισμό του από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο προπονητής της Εθνικής Νεράτζης Μητρόπουλος και μάρτυρας κατηγορίας ο Γιώργος Ποζίδης.

ΒΟΛΕΪ

Πονάει ο Μπάεφ

Δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Θοδωρής Μπάεφ. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ συνεχίζει τη θεραπεία και ενδέχεται να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» έδωσαν χθες φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΚ και νίκησαν με 3-0 σετ (25-18, 25-22, 25-21).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή