Τα φαβορί έκοψαν το νήμα για τους «16»

Τα φαβορί έκοψαν το νήμα για τους «16»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έζησε για λίγο τον εφιάλτη του αποκλεισμού, αλλά η Μπενφίκα (ήθελε μόνο τη νίκη) δεν μπόρεσε να κρατήσει το γκολ του Νέλσον (27΄) και έχασε 3-1 (45΄ Βίντιτς, 61΄ Γκιγκς, 75΄ Σαχά). Ο Κατσουράνης αγωνίστηκε σε όλο το ματς. Στο άλλο παιχνίδι, η Κοπεγχάγη πήρε νίκη γοήτρου με 3-1 από τη Σέλτικ αλλά παρ’ ότι ισοβάθμισε με τη Μπενφίκα, έμεινε τέταρτη. Τα γκολ: 2΄ Ατκινσον, 27΄ Γκόνγκιερ, 57΄ Αλμπακ και ο Γιάροσικ για τους Σκωτσέζους.

Στον 7ο όμιλο, παραλίγο να προκύψει τριπλή ισοβαθμία, αλλά το Αμβούργο γύρισε στα τελευταία λεπτά σε 3-2 το 1-2 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πήρε τους πρώτους του βαθμούς και άφησε τους Ρώσους τρίτους, όπως θα ήταν δηλαδή ακόμα κι αν νικούσαν, γιατί στο άλλο παιχνίδι η Πόρτο και η Αρσεναλ έπαιζαν με την ασφάλεια του 0-0.

Οι Πορτογάλοι πίεσαν στο α΄ ημίχρονο, είχαν και δοκάρι με τον Κουαρέσμα στο 58΄, στη συνέχεια όμως δεν θέλησε να ρισκάρει κάτι παραπάνω, όπως και η Αρσεναλ, μιας και είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Ρώσους.

Η ΤΣΣΚΑ ήθελε νίκη δική της και να βγει νικητής στο άλλο ζευγάρι, εκτός κι αν κέρδιζε η ίδια με περισσότερα από πέντε γκολ διαφορά. Ούτε το ένα ήλθε, ούτε το άλλο. Οι Ρώσοι κέρδιζαν μέχρι το 85΄ 2-1 (23΄ πεν. Ολιτς, 65΄ Ζίρκοφ – 28΄ Μπερίσα), αλλά το Αμβούργο πήρε τελικά τη νίκη με 3-2 με γκολ του Φαν Ντε Φάαρτ στο 84΄ και του Σανόγκο στις καθυστερήσεις!

Στον 5ο όμιλο δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η σειρά κατάταξης είχε κριθεί από την προηγούμενη αγωνιστική. Η αδιάφορη Λιόν έπαιξε με αρκετές αλλαγές και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Στεάουα (12΄ Ντιαρά – 2΄ Ντίκα) ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης, με ορισμένα καλά «ονόματα» (Ρονάλντο, Μπέκαμ, Κασάνο, Σαλγάδο, Ντιαρά) και αρκετούς νεαρούς, πήρε 2-2 στο Κίεβο, παρότι η Ντιναμό είχε προηγηθεί 2-0 (13′, 27΄ Σάτσκιχ) από νωρίς. Και τα δύο γκολ των Μαδριλένων τα πέτυχε ο Ρονάλντο στο 86΄ και το 88΄, το δεύτερο με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή