Ανοιξε ο «ασκός του Αιόλου» στην Παρί

Ανοιξε ο «ασκός του Αιόλου» στην Παρί

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι μπελάδες προκύπτουν για την Παρί Σεν Ζερμέν, αντίπαλο του Παναθηναϊκού σε πέντε μέρες για το κύπελλο UEFA, καθώς οι γαλλικές αρχές ερευνούν πιθανές ατασθαλίες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών στη γαλλική ομάδα, που κατηγορείται για απάτη και παράνομη εργασία.

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος της ΠΣΖ, η δικαστική έρευνα αφορά αδήλωτα ποσά που δόθηκαν μέσω μάνατζερ σε παίκτες για 15 μεταγραφές από το 1998 έως το 2003, μεταξύ των οποίων και του Ροναλντίνιο, που πήγε στο Παρίσι το 2001 από την Γκρέμιο και έφυγε για την Μπαρτσελόνα το 2003. Αλλα ονόματα παικτών που συνδέονται με την έρευνα είναι αυτά των Αργεντινών Γκαμπριέλ Χάιντζε (τώρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Μαρτίν Καρδέτι (πλέον στη Χιμνάσια της Αργεντινής).

Τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος της ΠΣΖ την παραπάνω περίοδο, Λοράν Περπέρ, ο σημερινός πρόεδρος Φρανσίς Γκράιγ και τρεις μάνατζερ τέθηκαν υπό δικαστική έρευνα για το ίδιο θέμα.

Νωρίτερα, φέτος, οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν πιθανή συνωμοσία της ΠΣΖ με μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών με σκοπό να αποφύγει η ομάδα την πληρωμή φόρου από τους μισθούς των παικτών, τους οποίους βάφτιζε «πριμ από την αθλητική εταιρεία».

Με δεδομένη και τη μεγάλη ένταση στις τάξεις των οπαδών της ΠΣΖ ύστερα από τα επεισόδια στο ματς με τη Χάποελ, που είχαν ως δραματικό επιστέγασμα τον θάνατο ενός 25χρονου από σφαίρα αστυνομικού, το ματς του Παναθηναϊκού την Τετάρτη στο «Παρκ ντε Πρενς» παίρνει χαρακτήρα τεστ για την παρισινή εξέδρα. Θα είναι άλλωστε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ΠΣΖ μετά τα επεισόδια, αφού ο αγώνας με την Τουλούζ για το πρωτάθλημα την περασμένη βδομάδα αναβλήθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή