Ελεγχοι μόνο για τον Περικλή Ιακωβάκη;

Ελεγχοι μόνο για τον Περικλή Ιακωβάκη;

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τον αφήνουν ήσυχο τον πρωταθλητή Ευρώπης στα 400 μ. εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη, οι ελεγκτές του ντόπινγκ. Πέρασε και από άλλον έλεγχο.

«Είμαι διεθνής αθλητής και με τον τρόπο αυτό αποδεικνύω ότι είμαι πάντα στη διάθεσή τους. Το θέμα, όμως, είναι τι κάνουν με τους αντιπάλους μου. Εγώ έχω περάσει φέτος 14 φορές από έλεγχο, εκ των οποίων οι δύο τον τελευταίο μήνα. Με τους άλλους τι γίνεται;», είπε χθες ο Ιακωβάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, για να ανακοινωθεί η χορηγία στον πρωταθλητή από την εταιρεία PUMA. «Είναι καλό να υπάρχουν χορηγοί στην Ελλάδα εν όψει των επερχόμενων μεγάλων διοργανώσεων του στίβου, όπως είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι θετικό γιατί μετά το 2004 είχαμε μια κάμψη, αλλά αυτοί οι άνθρωποι στάθηκαν συνεχώς κοντά μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανήκω σε αυτή την οικογένεια από το 1997 και ο άνθρωπος που στάθηκε κοντά μου, ο Γιώργος Γλου, είναι αρωγός και στο σύλλογο τον οποίο υπηρετώ, τον Ολυμπιακό. Του υποσχόμαστε ότι θα φέρουμε εμείς οι αθλητές του στίβου στο σύλλογο τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού δεν τα κατάφερε το ποδόσφαιρο», είπε ο Ιακωβάκης.

Η χορηγία θα είναι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, αλλά υπάρχει και η προοπτική για επέκτασή της.

– Με ισόβιο αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Ούγγρος σπρίντερ, Γκάμπορ Ντόμπος, ο οποίος, πέρυσι τον Μάιο, ύστερα από έλεγχο στη Ρίγα της Λεττονίας, διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση τεστοστερόνης. Ηταν η δεύτερη σχετική παράβαση για τον 30χρονο. Ο Ντόμπος είχε βρεθεί θετικός και τον Φεβρουάριο του 2000, οπότε και είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή