Κερδοφόρος αποκλεισμός

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόπικρη ήταν η γεύση των παικτών της ΑΕΚ επιστρέφοντας ξημερώματα Πέμπτης στην Ελλάδα, μετά την προσπάθεια που έκαναν για να ανατρέψουν ένα παιχνίδι που έμοιαζε οριστικά χαμένο. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήλθε τελικά, αλλά όλη η εικόνα της ομάδας τόσο στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ, όπου δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε το «θαύμα», όσο και στον εκπληκτικό β΄ γύρο των ομίλων (δύο νίκες επί Μίλαν, Λιλ στο ΟΑΚΑ και ισοπαλία στις Βρυξέλλες), επιτρέπει σε όλους να νιώθουν υπερήφανοι και πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον. Ενδεικτική της ψυχολογικής κατάστασης των παικτών της ΑΕΚ, αλλά και των παραπόνων που έχουν από τη συμπεριφορά της Μίλαν, είναι η δήλωση του Ακη Ζήκου στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA: «Ηταν δικό μας λάθος. Δεχθήκαμε γκολ που θα έπρεπε να αποφύγουμε, λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης σε εκείνες τις φάσεις. Κι αυτό, τελικά, μας κόστισε. Είναι κρίμα, γιατί αυτό που κάναμε στον 2ο γύρο του ομίλου είναι απλά εκπληκτικό. Ημαστε καλοί και στις Βρυξέλλες κόντρα στην Αντερλεχτ, αν και βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο. Ισως μας έλειψε και η τύχη, ειδικά με το αποτέλεσμα στο Μιλάνο. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε εκεί.

Η Μίλαν είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και έπρεπε να υπερασπιστούν τη φήμη τους, παρά το γεγονός ότι ήδη είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Το κύπελλο ΟΥΕΦΑ είναι μια καλή διοργάνωση και αυτό αποτελεί παρηγοριά. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να υπάρξει για εμάς πριν από τον Φεβρουάριο, οπότε είναι σημαντικό να επιστρέψουμε στην καθημερινή δουλειά και να βελτιωθούμε κι άλλο. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε με ποια ομάδα θα κληρωθούμε και τότε θα μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

Αν και ήταν εμφανής η πίκρα, ειδικά τις πρώτες ώρες μετά το πέσιμο της αυλαίας της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όλοι εκτιμούν ότι η χαμένη ευκαιρία δεν πρόκειται να επηρεάσει ψυχολογικά την ομάδα και δεν πρόκειται να ανακόψει την ανοδική της πορεία. Υπάρχουν όμως άλλα προβλήματα, το κόστος που πληρώνει μια ομάδα με βαρύ πρόγραμμα και συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια. Ο Στέφανο Σορεντίνο μένει εκτός μάχης για ένα μήνα και (σήμερα πιθανώς) θα οδηγηθεί στο χειρουργείο για να κάνει αρθροσκόπηση. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είχε από καιρό πρόβλημα στον μηνίσκο χωρίς να το κοινοποιήσει και είχε αποφασιστεί να κάνει την επέμβαση λίγο πριν από τις γιορτές για να εκμεταλλευθεί τη διακοπή του πρωταθλήματος ή τουλάχιστον μετά τον αγώνα με τη Σκόντα Ξάνθη. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε στις Βρυξέλλες και δεν ήταν σε θέση να παίξει την Κυριακή και να κάνει μετά την αρθροσκόπηση. Η επέμβαση θα γίνει άμεσα κι αν όλα πάνε καλά, ο Σορεντίνο θα χάσει τους αγώνες με Ξάνθη, Πανιώνιο και θα είναι έτοιμος στις αρχές του νέου χρόνου, για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην πρεμιέρα του β΄ γύρου. Πρόβλημα (αιμάτωμα στον αριστερό τετρακέφαλο) αντιμετωπίζει και ο Λυμπερόπουλος, σύμφωνα όμως με το ιατρικό δελτίο δεν υπάρχει ανησυχία για το παιχνίδι της Ξάνθης. Ενοχλήσεις έχουν και οι Ζούλιο Σέζαρ, Παπασταθόπουλος, χωρίς το όνομά τους να είναι στο ιατρικό δελτίο, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Ιβιτς επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα σχεδόν μετά δύο μήνες και είναι πλέον θέμα φυσικής κατάστασης το πότε θα τον υπολογίζει στα πλάνα του ο Φερέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή