Με την ψυχή στο… στόμα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «κάστρο» του Ολυμπιακού σταδίου απειλήθηκε από τη Μακάμπι, αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε αήττητος και στην 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με την επικράτησή του (90-88) και μπορεί να αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, αλλά αποδείχτηκε ανθεκτικός στην κορυφή του β’ ομίλου.

Δεν πρόλαβε ο Μάικ Μπατίστ να πάρει από τα χέρια του Παύλου Γιαννακόπουλου το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για τον μήνα Νοέμβριο σ’ όλη την Ευρωλίγκα και αμέσως έβαλε υποψηφιότητα για να διατηρήσει τον ίδιο τίτλο και τον μήνα Δεκέμβριο. Ο Αμερικάνος σέντερ ήταν πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» στο α’ δεκάλεπτο (21-18) με τους 11 πόντους που «φόρτωσε» το καλάθι της Μακάμπι, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Η Μακάμπι δεν «έπιασε» υψηλή απόδοση, αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ένα καλό χρονικό διάστημα από δυο, τουλάχιστον, παίκτες του για να γίνει πιο απειλητικός στην επίθεση, ενώ και η άμυνά του δεν «έτρωγε σίδερα».

Ο Μπατίστ παραχώρησε τις επιθετικές πρωτοβουλίες στον Δήμο Ντικούδη στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Παναθηναϊκός δεν έχασε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (47-45) το εύθραστο προβάδισμα στο σκορ, ενώ μ’ έξι συνεχόμενους πόντους του Τόνι Ντελκ οι γηπεδούχοι αύξησαν τη διαφορά στους 7 πόντους.

Ο Διαμαντίδης, όμως, δεν βρέθηκε στην καλύτερη βραδιά του, συγκριτικά με τις πολύ καλύτερες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει στα έξι προηγούμενα παιχνίδια του «τριφυλλιού». Η Μακάμπι ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι στο 3ο δεκάλεπτο, γιατί έπαιξε κοντρόλ μπάσκετ και δεν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό να βρει «ανοιχτό» γήπεδο και να επιταχύνει, είτε με αιφνιδιασμούς είτε με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας στην επιθετική κυκλοφορία. Η πρωταθλήτρια Ισραήλ ισοφάρισε σε 69-69 και στο παιχνίδι τακτικής, που εξελισσόταν ανά φάση, στηρίχτηκε στον Μπάινουμ και στον Βούιτσιτς, μέχρι τα 60 τελευταία δευτερόλεπτα. Οι δύο απουσίες του Παναθηναϊκού, από τον Σισκάουσκας και τον Τομάσεβιτς, έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, και κυρίως του Σέρβου σέντερ, για την αντιμετώπιση του Βούιτσιτς. Ο Μπάινουμ, με 3ποντο μείωσε σε 88-85 στα 40” πριν από τη λήξη, ο Χατζηβρέττας πέτυχε το 88-86 με 1/2 βολές, ο Τσαρτσαρής, με την ίδια ευστοχία σε βολές, σημείωσε το 89-86, ενώ ο Μπάινουμ «απάντησε» με 2/2 βολές (89-88). Στην τελευταία επίθεσή του, οι «πράσινοι» ακροβολίστηκαν στο μισό γήπεδο και οι αντίπαλοί τους πρόλαβαν να κάνουν φάουλ, μόλις στα 3” πριν από τη λήξη. Ο Διαμαντίδης, όμως, ευστόχησε μόνο στην πρώτη βολή και, ευτυχώς για τους πρωταθλητές Ελλάδας, το καλάθι του Γιασάιτς ήταν καθαρά εκπρόθεσμο.

ΠΑΟ: Αλβέρτης 9 (2), Ντελκ 17 (1), Μπετσίροβιτς 4, Μπατίστ 21, Χατζηβρέττας 11 (2), Ντικούδης 13, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5, Σάκοτα, Βούγιανιτς 4, Γιαβτόκας 2, Παπανικολάου.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Φέλιξ 8, Μπάινουμ 22 (1), Σαρπ 7 (1), Βούισιτς 18, Ελιάου 8, Αρνολντ, Μπερστάιν, Σασόν 7, Φανάν, Γιασάιτις 9 (1), Γκριν 4, Χαλπερίν 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή