Οι υποδομές από το ΥΠΕΧΩΔΕ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναβολή του μεγαλύτερου μέρους των έργων της ανάπλασης στον Βοτανικό και η δρομολόγηση μόνο όσων συνδέονται άμεσα με την κατασκευή του γηπέδου ανακοινώθηκε χθες από τους δημάρχους Αθηναίων -τον απερχόμενο και τον νεοεκλεγέντα- και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με την αλλαγή σχεδίων, η προσοχή εστιάζεται στην κατασκευή του γηπέδου και των περί αυτό, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες το αργότερο μέχρι τα τέλη της άνοιξης του 2007. Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. «Προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχύτητα των χρόνων οι τρεις πλευρές συναποφασίσαμε τα έργα ανάπλασης να χωριστούν σε δύο φάσεις: σε μια πρώτη μικρότερη, που είναι απαραίτητη για την άμεση λειτουργία του γηπέδου, ώστε χρονικά να συμπέσει το πέρας των εργασιών για το γήπεδο με το πέρας των εργασιών για τα απαραίτητα έργα υποδομής. Και το υπόλοιπο κομμάτι της λεγόμενης διπλής ανάπλασης που αφορά την περιοχή να γίνει σε δεύτερη φάση».

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Κακλαμάνης, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία, τη μελέτη και την κατασκευή των υποδομών της πρώτης φάσης θα αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Για τον λόγο αυτό πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά με τον υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, μέσα στο επόμενο 15νθήμερο (σημειώνεται πως την 1 Δεκεμβρίου ο κ. Αλογοσκούφης υποσχέθηκε να δώσει μέσα στο 2007 127 εκατ. ευρώ για τα έργα υποδομής). Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται πλέον από την πορεία των απαλλοτριώσεων (καθώς είναι σαφές ότι το κατασκευαστικό κομμάτι υπολογίζεται στους 20 μήνες). Σε ερώτηση της «Κ» σχετικά με τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της ανάπλασης, ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την αισιοδοξία του, ωστόσο σχολίασε πως δεν συνηθίζει να προδικάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Την αισιοδοξία του για την πορεία του έργου εξέφρασε και απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων ο κ. Θοδ. Μπεχράκης, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής της εταιρείας ειδικού σκοπού «Διπλή Ανάπλαση».

Αισιόδοξος, αλλά και επιφυλακτικός δήλωσε τέλος και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης, που την επόμενη Δευτέρα θα παρουσιάσει τις μακέτες του γηπέδου. Οπως ανέφερε, σε δύο μήνες θα παραδοθεί η οριστική μελέτη για το γήπεδο, ενώ η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη λειτουργία του γηπέδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή