Παίρνουν θέση οι αντίπαλοι των ΠΑΟ, ΑΕΚ στο UEFA

Παίρνουν θέση οι αντίπαλοι των ΠΑΟ, ΑΕΚ στο UEFA

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισε να ξεκαθαρίζει η εικόνα σχετικά με τις πιθανές αντιπάλους της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA, εν όψει της κλήρωσης των 16 ζευγαριών που θα διεξαχθεί την επόμενη Παρασκευή.

Τόσο η ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει κάποια ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της στο UEFA, όσο και ο Παναθηναϊκός, που τερματίζοντας πιθανότατα πρώτος στο γκρουπ του θα κληρωθεί με ομάδα που θα τερματίσει τρίτη σε όμιλο, φαίνεται ότι μπορούν να τύχουν ευνοϊκής κλήρωσης ώστε να προχωρήσουν στον θεσμό. Ως τρίτη στον όμιλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ πρόκειται να κληρωθεί με μειονέκτημα έδρας (πρώτο ματς εντός), ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει τη ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο είτε έρθει πρώτος είτε δεύτερος.

Ετσι πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ από τον α’ όμιλο του UEFA είναι η Μακάμπι Χάιφα ή η Οσέρ, με τους Γάλλους να κερδίζουν τη δεύτερη θέση αν νικήσουν εντός έδρας την ιταλική Λιβόρνο, ενώ νίκη των Ιταλών δίνει σε αυτούς την τρίτη θέση.

Από τον β’ όμιλο δεύτερη αναμένεται να είναι η Ντινάμο Βουκουρεστίου, εκτός αν νικήσει στο Λονδίνο την Τότεναμ και τη ρίξει στη δεύτερη θέση. Νίκη της Λεβερκούζεν επί της Μπεσικτάς τής χαρίζει την τρίτη θέση. Στον γ’ όμιλο αν η Σεβίλλη δεν νικήσει στην Ισπανία την Αλκμααρ θα είναι δεύτερη, ενώ με νίκη αφήνει τους Ολλανδούς στην κληρωτίδα απέναντι στην ΑΕΚ. Τρίτη πιθανότατα θα περάσει η Μπράγκα, κερδίζοντας τη Γκρασχόπερς.

Ο δ’ όμιλος είναι ιδιαίτερα μπλεγμένος, καθώς τη δεύτερη και την τρίτη θέση διεκδικούν με πιθανότητες οι εξής τέσσερις ομάδες: Λανς, Οσασούνα, Οντένσε και Χέρενφεν. Φαβορί για πρόκριση στη δεύτερη και την τρίτη θέση είναι πάντως οι δύο πρώτες. Στον ε’ όμιλο ο ηττημένος του ματς Μπλάκμπερν – Νανσί θα μείνει δεύτερος και η ισοπαλία στέλνει τους Αγγλους απέναντι στην ΑΕΚ. Αν η Βίσλα Κρακοβίας δεν χάσει στο Ρότερνταμ από τη Φέγενορντ έρχεται τρίτη, αποκλείοντας τους Ολλανδούς. Από τον στ’ όμιλο δεύτερη θα μείνει η Βάρεγκεμ αν δεν ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο από τον τρίτο ʼγιαξ και παραχωρήσει σε αυτόν τη θέση της.

Από τον όμιλο του Παναθηναϊκού, φαβορί για τη δεύτερη θέση θεωρείται η Χάποελ Τελ Αβίβ, που θα την κατακτήσει με νίκη ή ισοπαλία στο ματς με τη Μλάντα Μπόλεσλαβ στο Ισραήλ. Ελπίδες όμως για τη δεύτερη θέση έχουν τόσο οι Τσέχοι, αν κερδίσουν τη Χάποελ, όσο και η Παρί Σεν Ζερμέν, αν επικρατήσει του Παναθηναϊκού. Βεβαίως μπορεί και ο Παναθηναϊκός να έρθει δεύτερος, αν χάσει στο Παρίσι με δύο γκολ διαφορά και η Χάποελ κερδίσει τη Μλάντα Μπόλεσλαβ, όμως με ομάδα από την Ελλάδα δεν μπορεί να κληρωθεί στη φάση αυτή.

Τέλος, ο όγδοος όμιλος είναι όπως και ο τέταρτος, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Πρόκειται για τις Θέλτα, Φενρμπαχτσέ, Παλέρμο και Αϊντραχτ, με πιθανότερους δεύτερους τους Τούρκους, εφόσον νικήσουν στην Κωνσταντινούπολη την Αϊντραχτ και η Θέλτα δεν νικήσει μέσα στο Παλέρμο.

Στην περίπτωση πάντως που ο Παναθηναϊκός πέσει στη δεύτερη θέση, θα έχει δυσκολότερο έργο απέναντι σε μία εκ των Βέρντερ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Μπορντό, Σαχτάρ, Στεάουα, Μπενφίκα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή