Στροφή στο ισπανικό μοντέλο ο Ολυμπιακός

Στροφή στο ισπανικό μοντέλο ο Ολυμπιακός

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηγεσία του Ολυμπιακού φέρεται αποφασισμένη να βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σκανδιναβικό μοντέλο ποδοσφαίρου, που εφήρμοσε εδώ και 18 μήνες ο Τροντ Σόλιντ, και να στραφεί στο ισπανικό. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Πειραιώτες βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση προπονητή με μεγάλη εμπειρία στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να διαδεχθεί τον Νορβηγό τεχνικό. Στην παρούσα φάση ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ και ο Χαβιέρ Ιρουρέτα είναι δύο περιπτώσεις που εξετάζουν με προσοχή οι Πειραιώτες.

Πάντως, η ομάδα θα πορευθεί με τον Τροντ Σόλιντ στα παιχνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα (με Αιγάλεω και Ιωνικό στο Φάληρο) και το Κύπελλο (με το Χαϊδάρι εκτός) έως το τέλος του μήνα. Από εκεί και έπειτα, δεν αποκλείεται, μαζί με την άδεια των Χριστουγέννων, να πάρει ο Σόλιντ και εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη βόρεια Ευρώπη. Ωστόσο, αν δεν βρεθεί αμέσως ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο του Ολυμπιακού, δεν αποκλείεται να παραμείνει ο Νορβηγός έως τον Μάιο, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Την ίδια ώρα, δρομολογούνται εξελίξεις στο μεταγραφικό παζάρι, με τη διοίκηση να αναζητεί αξιόλογους ποδοσφαιριστές απ’ την εγχώρια αγορά (Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος) ώστε να βρει ξανά η ομάδα τη χαμένη της ελληνική ταυτότητα. Χθες, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, απέφυγε να πάει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ενδεχομένως ήθελε να αποφύγει μια… εν θερμώ συνομιλία με παίκτες και προπονητή. Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν εκείνος που μίλησε στους παίκτες, ζητώντας να κατακτήσουν το νταμπλ. Τους τόνισε δε με νόημα ότι ο πρόεδρος τους έχει προσφέρει τα πάντα… Ισως ήταν το πρώτο μήνυμα, εν όψει και των εκκαθαρίσεων.

Για τον κυριακάτικο αγώνα με το Αιγάλεω στο Φάληρο είναι αμφίβολος ο Στολτίδης (έχει ενόχληση στο αριστερό ισχίο λόγω υπερκόπωσης). Απ’ την αποστολή θα αποκλειστεί ο Κωνσταντίνου που έχει ξανά ενοχλήσεις χαμηλά στο πόδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή