Δικαίωση έστω και με… καθυστέρηση

Δικαίωση έστω και με… καθυστέρηση

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο λαός και η ρήση επιβεβαιώνεται στο πρόσωπο του Αιμίλιου Παπαθανασίου. Ο ιστιοπλόος μας δικαιώθηκε με καθυστέρηση πέντε μηνών. Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα εκδικάσει την προσφυγή του Ελληνα αθλητή εις βάρος των κριτών του παγκοσμίου πρωταθλήματος «φινν» της Κροατίας, τον περασμένο Ιούλιο. Σε εκείνη τη διοργάνωση, ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε τερματίσει δεύτερος ύστερα από έναν αγώνα γεμάτο… περιπέτειες. Στις πρώτες κούρσες ο «φιννίστας» χτύπησε στο πόδι όταν το σκάφος του συγκρούστηκε με άλλου αθλητή. Στη συνέχεια πήρε κίτρινη κάρτα και μετά ακυρώθηκε στην 6η ιστιοδρομία. Οι δυσκολίες δεν κατέβαλαν τον Παπαθανασίου και στις δύο τελευταίες κούρσες τερμάτισε 3ος και 1ος, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να καταφέρει ν’ ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Με την προσφυγή του ο Παπαθανασίου δεν ζητάει από το CAS να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Κάτι τέτοιο θα άνοιγε το «ασκό του Αιόλου» και ίσως κάποιοι άλλοι αθλητές να ζητούσαν στο μέλλον κάτι ανάλογο.

Η κόντρα του αθλητή με τους κριτές κρατάει χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η προσφυγή του Ελληνα αθλητή είναι πολύ σοβαρή γενικότερα για την ιστιοπλοΐα και την αντιμετώπιση που έχουν οι αθλητές από τους κριτές και αποφάσισε να οδηγήσει τη υπόθεση στο ακροατήριο. Ειδοποίησε τον Παπαθανασίου ότι, αν είναι ελεύθερος από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, η προσφυγή του μπορεί να εκδικαστεί στις 29 Ιανουαρίου και μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται η απάντησή του. Ο ιστιοπλόος βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους συναθλητές προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή